Toturial masukkan URL blog display dalam profile

8:31:00 PM 2 Comments A+ a-


seringkali daku agak susah nak follow kembali blog yang dah follow blog daku ni...kerana 1 sebab saja!
1 sebab ni saja dah sangat meyusahkan blogger lain bukan daku saja untuk menjejaki kembali blog kalian tu...
ini lah masalahnya apabila kalian tak de pon letak URL BlOG kalian kat Profile

jadi seriusly susah sangat nak follow blog kalian tu!
kalau kalian letak link kat shoutbox atau mastery gajet boleh la lagi daku terjah balik..huhuhu [opss tapi sekarang mastery dah delete atas alasan yang munasabab]
TAPI kalau ade letak kat shoutbox pon url yang salah. bile nak buka link tu takde blog dijumpai!!
sila pastikan kalian masuk url blog kalian yang betul ok..senang daku nak menjejaki blog comey kalian tu...


ini contoh takde url blog...jadi susah nak terjah balik

Berikut adalah cara-cara untuk memasukkan url blog kalian untuk display dalam profile 

1) Klik Edit Profile kat Dashboard tu


2) Kalian tick pada 'share my profile', kemudian klik pada 'select blogs to display'.. kalau kalian nak display blog yang kalian follow itu tick kat 'show sites i follow'


3) Kemudian keluar nama blog kalian. Tick kalau mahu display pada profile kalian


4) Klik lah 'save settings'... Selesai dah..


5) Dan ini hasilnya....mudah kan... berbeza kan setelah letak url macam kat bawah ni dan tak letak url macam kat atas tu..



macam ni mudah lah...blogger lain nak follow blog kalian...jadi lepas ni jangan kata tak follow blog kalian pulak yer..tutor terang-terangan dah di ajar..harap semua paham dan bagi kerjasama kalau nak kami follow blog kalian balik...

sekian terima kasih ^_^

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

2 insan comel komen

Write insan comel komen
puteraduyong
AUTHOR
3/31/2011 10:29 PM delete

pandai azizah...:)
elok berkongsi kan...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
3/31/2011 10:35 PM delete

@puteraduyong~ mekasih...yalah..sebab kadang2 jijah nak folo balik tak boleh...sbb xde link...ni ade tutor senang lah..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!