Pembantu butik lebih-lebih

8:00:00 PM 25 Comments A+ a-


Assalamualaikum..


gambar hiasan


mood tengah geram dengan satu butik pengantin ni. eh bukan geram dengan tauke tapi dengan pembantu butik yang mulut macam cipan!


ok citernya begini. 


jijah ada booking vendor ni untuk majlis resepsi jijah bulan dua nanti. nak di jadikan citer jijah terus cakap dengan tauke butik jijah nak jumpa die sendiri untuk testing baju dan bayar deposit untuk booking. so kami memang berjumpa la semua. ok settle memang dah deal baik punya.


*pembantu butik ni jijah kenal sebab masa nikah dulu jijah pernah pergi butik untuk survey harga tapi tak jadi amik dengan butik ni la. di sebabkan tak jadi amik andaman pembantu ni offer die ada buat kek untuk kawen. so dari situ jijah tempah kek untuk nikah dulu.*


dalam masa lain pembantu butik ni die tahu jijah nak pergi butik tengok baju. so die sms jijah tanya bila nak pergi butik. jijah dengan takde rasa ape ape terus reply dan cakap dah pergi dah jumpa tauke bincang macam perenggan atas tu. 


then die reply die marah jijah sebab pergi tak bagitahu die. so die dah rugi kat situ. die kata patutnya die dapat komisen kalau melalui die dan die sampaikan ke tauke! whattttttttt???? jijah kelu jap. macam tu sekali die nak dapat duit komisen. keje tak ikhlas langsung! die marah sangat-sangat dengan jijah. nanti wedding jijah die yang kalut bukan tauke. ok fine mungkin ye lah kot die yang mekapkan ke kan. memang bertekak jugak lah dlm sms.


last-last jijah cakap. kalau macam ni ko nak berniaga untung lebih memang pelanggan butik lari lah. mulut macam puaaaaaaaaaaakaaaaaaa!!ah geraaaaaaaaamm!!


terus jijah sms tauke cakap tak jadi booking. rugi RM200 bayar deposit hari tu. tapi takpe kalau die lah yang mekapkan jijah memang aku tak inginlah mulut macam puaka tu!! tauke tak tahu die amik tempahan kek. aku rasa kalau jahat sangat nak bagitahu tauke je die bisness kek. baru padan muka die.! huh


jijah salah ke?? jijah memang tak pikir langsung pon nak bagitau die dulu sebelum jumpa tauke. ingatkan tak de hal ape-ape. huhuhu


so sekarang lepas kejadian tu jijah tak sms ape ape dengan die. tak kuasa aku nak tempah kek dengan die lagi. sekarang misi jijah nak cari andaman baru dan tempah kek kat tempat lain. moga-moga jijah jumpa yang sesuai dan tak nak berulang lagi kejadian tu.





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

25 insan comel komen

Write insan comel komen
ecadwinkyasha
AUTHOR
12/28/2011 8:15 PM delete

alahai,takyah tempah dekat situ,tak pasal2x rosak majlis akak nnti :)

Reply
avatar
misz eyza
AUTHOR
12/28/2011 8:20 PM delete

alahai, kalau mulut cam puaka tu yang nak mekap akak nanti, eyza sanggup melayang 2rat. bukan apa, takut nanti, muka kita jadi mcm puaka lak masa bersanding. macam2 perangai. hihi

Reply
avatar
Gadis
AUTHOR
12/28/2011 8:56 PM delete

x yah lyn org mcm tu...

huhuhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/28/2011 9:25 PM delete

@ecadwinkyasha tahu xpe..mmg akak cancel booking pon..puas hati!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/28/2011 9:26 PM delete

@misz eyza sgt setuju! jijah tkt muka jijah habis di tonyoh2 nanti. huhuhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/28/2011 9:26 PM delete

@Gadis tak nak layan dah...menci!

Reply
avatar
12/28/2011 9:38 PM delete

alahai camtu pulaknye..memang betul ape jijah buat tu..ape2 terus kepada empunya..kan lagi senang ^_^..
abaikan je jijah orang cenggitu..

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
12/28/2011 9:53 PM delete

argggghhh mas lak geram gakk(leh x?)hihih

siut je..n lebih geram jijah tak report kat taukeh taugeh tuh jugak..menci2 la orang mcm tuh

Reply
avatar
12/28/2011 10:02 PM delete

bikin panas je.. adehh. duit tu penting sangat la kot bagi dia.. huu.. Nasib baik jijah dah cancel. Fuh, aman damai.. padan muka dia.

Reply
avatar
zuramira
AUTHOR
12/28/2011 10:06 PM delete

alahai. perangai cmtu mmg pelanggan lari. sabar ye akak. :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/28/2011 10:10 PM delete

@Azhafizah[フィザ] tu la geram je..tauke lebih tau pakej harga2 begini..tu sng bincang tauke terus..die nak angin pe pasal. huh

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/28/2011 10:11 PM delete

@MaYa MustWany mls la nak gadoo2,..nnt die tahu jijah yg bgtahu..mampus..1 hal lagi pulak..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/28/2011 10:12 PM delete

@Eza Boom Boom :) penting la tu..nak kejar untung jer..cancel dah..lepas beban sakit hati!

Reply
avatar
Cikgu Jaja™
AUTHOR
12/28/2011 10:37 PM delete

saba jijah.. saba..nnt kurang seri tu.. senyum sikit :)

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
12/28/2011 11:03 PM delete

mmg tak ada mood la jijah nanti kalau jadi ambik dia makeup..nanti ntah apa2 dia makeup..baik cari yg lain..

Reply
avatar
Noh Kodiang
AUTHOR
12/28/2011 11:36 PM delete

meh sini noh mekap meh...mak pon terer mekap nyah...hahahaha

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
12/29/2011 12:09 AM delete

bgs jugak jijah cancel tu..law tak, mmg stress la nk kerjasama ngn die..dah la die yg nak mekapkan jijah kan..

btul tu, keje lgsg x ikhlas, nk harapkan komisen je..

Reply
avatar
cik.mila
AUTHOR
12/29/2011 12:25 AM delete

cian nye u jijah..mcm tu plak kes nye..haish mcm2 peel manusia kan dunia nih..byk brsabar ye :)

Reply
avatar
AmyZana
AUTHOR
12/29/2011 2:34 AM delete

skarang ni byk gile kes pasal pembantu kedai over. ape nak jadilah~ -_-

Reply
avatar
AmyZana
AUTHOR
12/29/2011 2:34 AM delete

skarang ni byk gile kes pasal pembantu kedai over. ape nak jadilah~ -_-

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
12/29/2011 8:18 AM delete

pehhh
kalo dpt kat mimi,bengang jugak kot
adoiiiiii
sabor ye jijah

mest ade yg lbh baik dr tu..

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
12/29/2011 8:33 AM delete

ish teruknye smp camtu skali.cari lain je la ye jijah...kalo trus amek dye jgk,mne tau nnt ade yg niat nk boikot mjlis jijah kan..better prepare sblm terkena...so, jijah saba yea.....all the best..**tak sabar tgk jijah kawen.hihii

Reply
avatar
12/29/2011 9:26 AM delete

lor..mcm2 ..

sbr jela jijah..

ngda org tu!

Reply
avatar
WANDA
AUTHOR
12/29/2011 9:31 AM delete

ish2 rugi byr deposit..amik kat mana tu?? PD ke?? masa saya kawin saya amek mak andam kat banting..hhiiih.. kat PD ni ntah apa2 je.. tak memuaskan hati kita... (ckp ikut pengalaman sndiri laa)

Reply
avatar
sygibuaniQ
AUTHOR
12/29/2011 12:40 PM delete

org mcm ni pun ade ker. .? bwk bsabo ye pn. jijah. tindakan yg bijak wp tpksa hangus 2rat.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!