Wedding Review: Kek Kahwin

8:00:00 PM 26 Comments A+ a-


Perihal kek kahwin ni jijah tak la risau sangat sebab kek ni jijah order dari mak kawan jijah. Pada hari majlis kawan jijah Yus siap delivery sendiri dan kakak ipar jijah yang takeover kek tu.

Seperti yang jijah impi impikan dalam entry ini kek kahwin jijah haruslah 3 tingkat. 2 level untuk cupcake dan 1 level untuk kek besar. 


2kg kek span/buttercream + 30 pcs cupcake
yang penting ikut tema pink+purple


comel je cupcake tu kan. memang kecik je. masuk mulut terusss ngaaaappp!



Nasib dapat merasa kek ni masa potong kek pengantin bila asben suapkan. cupcake jangan harap lah semuanya lesap. comel sangat kot cupcake tu. ngeee~~




Awal awal lagi jijah dah warning kat mak simpan kek ni nanti nak makan lepas habis majlis. Alhamdulilah dapat juga makan baki-baki kek pengantin ni. heehehe

Selain itu jijah juga tempah bahulu cermai kat kawan jijah ni macam dalam entry ini. so far sebulan masih tahan lagi bahulu cermai dia okeh. bahulu cermai,bahulu gulung,bahulu ikan semua adooo jual. 

Amacam... jika anda di sekitar Port Dickson..berminat nak tempah bahulu atau kek.. boleh hubungi kawan jijah Yusaini di Facebook Sepet Sepot.


sekian :))



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

26 insan comel komen

Write insan comel komen
SarahSyafiq
AUTHOR
3/27/2012 9:14 AM delete

pink kaler.like:)

Reply
avatar
3/27/2012 9:15 AM delete

Wahhh comel gile kek tu..

Reply
avatar
3/27/2012 9:28 AM delete

comelnye cup cake tu...padan la lesap semuanye...huhuu

Reply
avatar
3/27/2012 9:34 AM delete

sedapnya kek.. bak skit jijah..

Reply
avatar
3/27/2012 10:08 AM delete

unik kek kawin jijah ni..suke!
lagi-lagi kaler pink..aish..terpikat!

Reply
avatar
aisyiashraff
AUTHOR
3/27/2012 10:44 AM delete

CANTIK SGT KEK KO JIJAH...nk orderla utk birthday aisyi nt..

Reply
avatar
3/27/2012 11:05 AM delete

kek tu letak mcm mn eh??????????? lapik dengan gelas ka apa????????? nmpk mcm terapung ja....hehe...tp kiut sgt...nmpk sdp

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
3/27/2012 12:41 PM delete

serba serbi pink..

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
3/27/2012 12:43 PM delete

sedapnye kek tu.. cute pulak tu.. huhu. Jijah n hubby pun cute gak :)

Reply
avatar
3/27/2012 3:15 PM delete

kek cantik ade love pink tu..mesti sedap kan jijah..gambar cupcake tak berapa nak nampak lah..-_-'

Reply
avatar
cik faten
AUTHOR
3/27/2012 3:24 PM delete

salam cik jijah... saye suke bace entry kawen2 cik jijah nie.. ehehe...

nanti boleyy x cik jijah buat entry berkaitan dengan budget semua perkahwinan cik jijah mcm kos catering, khemah, baju nikah bersanding, hantaran dan semua2nyer la.. hehehe...

serba sedikit boleyy la menjadi panduan kepada sesape nak kawen.. heheheh....

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
3/27/2012 8:12 PM delete

pink..hihi sedapnye kek

Reply
avatar
3/27/2012 9:09 PM delete

comel sungguh kek tu:)))

Reply
avatar
3/27/2012 9:10 PM delete

comel sungguh kek tu:)))

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
3/27/2012 10:43 PM delete

cntik kek tu..yummi ^_^

Reply
avatar
3/27/2012 11:58 PM delete

@Jasmin Ibrahim bawah tu gelas la yang...mane de kek terapung. hahhaa

Reply
avatar
3/27/2012 11:59 PM delete

@cik faten wah..boleh2 InsyaAllah jijah buat nanti ok..teruskan membaca tau..t leh tahu update dr jijah :))

Reply
avatar
3/28/2012 3:17 AM delete

cupcake confirm laa lesap trus pastu, hikk...

Reply
avatar
BitsBest
AUTHOR
3/28/2012 9:42 AM delete

bak mai sket nak rase :)

Reply
avatar
3/28/2012 11:11 AM delete

@BitsBest alamak! dah sebulan lebih dah habis...hahaha wueekk :p dia pon dapat rasa kek die sendiri..heee

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
3/28/2012 9:59 PM delete

berpa harga nya jijah?

mas time akak mas kwin mas sponser kek.rm200.tapi paling frust coz tak sedap! keras.hahah.sma jniz..ade cupcake n kek besar gak.taubat nak bli kat org tuh.(akak mas yg plih)

Reply
avatar
3/28/2012 10:18 PM delete

@MaYa MustWany kek dengan cupcake jijah dapat RM130. murah sebab mak kawan yg buat :))

Reply
avatar
Suraya Nordin
AUTHOR
7/31/2012 5:59 AM delete

i wish my wedding pun warna ping camni...huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/31/2012 7:42 AM delete

@Suraya Nordin boleh je..nanti minta la dgn tukang buat kek tu warna pink..huhuhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!