Battleship: Kapal Perang Alien vs Kapal Navy

8:00:00 PM 34 Comments A+ a-


Dalam entry ini my husband ada balik weekand lalu bukan...kebetulan daku ambil asben malam tu kat KTM maka kami mengambil kesempatan tu menonton wayang bersama-sama. weee~~




Full betul movie Battleship sabtu lalu. nasib baik daku booking tiket guna online. dapat juga tengok movie kegilaan asben ni. hehe dapat pula couple seat di tengah dan belakang sekali. memang terbaik lah! midnite movie 11.30pm memang best! nasib la dah kahwin. balik 2am pon tak kesah.. muahaha :p  len kali boleh beli tiket guna online je. sangat memudahkan :) klik tgv.com je



Battleship : Kapal perang alien


sinopsis

Bertempat di kepulauan Hawaiian, sebuah latihan laut bersama beberapa negara di dunia telah dilakukan untuk mendapatkan kerjasama serta mempereratkan hubungan di antara negara. Di antara yang turut serta adalah NAVY dari US, dan juga negara Jepun.

Pada awal cerita, ada disebut bagaimana alien telah dihubungi dengan adanya alat perhubungan dan satelit yang dipancarkan dari sebuah pulau. NASA telah membuat kesimpulan bahawa adanya sebuah planet yang sama jarak seperti matahari dan bumi, yakni adanya hidupan di sana yang boleh kita kenali. Pancaran satelit itu telah dipancarkan setiap 17 jam dan menunggu maklum balas alien tersebut.

5 kapal angkasa alien telah mendarat laju ke arah tempat latihan NAVY itu tadi. Lt. Alex Hopper (lakonan Taylor Kitsch) yang telah ditugaskan kepada kapal perang USS. Sedar-sedar Alex Hopper dah ada dalam lingkungan kapal angkasa alien tu, dan perlu memimpin kapalnya untuk selamatkan dunia.



Rihanna sebagai Petty Officer (GM2) Cora Raikes, pengendali senjata dalam kapal USS John Paul Jones. 


Apabila kapal mereka telah dimusnahkan selepas menentang kapal alien ketiga, tiba masa untuk mereka bersama dengan para veteran dalam sebuah kapal lama.  yang tak boleh bla nya apabila kapal perang navy ni boleh driff. hahaha


akhirnya kapal alien dapat di musnahkan dengan bantuan jet udara.


kesimpulannya filem ni memang best gila! aksi ketenteraan navy memang penuh debaran saat berperang dengan kapal alien ni. rasa nak tengok filem ni lagi sekali je. daku berikan 5/5 bintang! yeaaaaaaaahh :))




bulan 5 hubby draft ke Kota Kinabalu naik kapal.. jijah dah boleh isi borang transfer.. doakan jijah dapat duduk bersama dengan hubby yer :)



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

34 insan comel komen

Write insan comel komen
4/17/2012 9:09 AM delete

wah,besh sgt cter tu smpai 5 bintang ea..

yui doakan jijah dpt ikut asbend ea..

Reply
avatar
aisyiashraff
AUTHOR
4/17/2012 9:13 AM delete

AMIN...mesti dpt jijah..

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
4/17/2012 9:24 AM delete

untung tgk wyg dgn hubby...eca ne da xde kwn tgk wyg lagi..sobsobsob =.=

wah,draft balik yer...

Reply
avatar
azam
AUTHOR
4/17/2012 9:25 AM delete

cerita ni dari 10 bintang saya bagi 9 bintang....BEST

Reply
avatar
AriF FaZDiLaH
AUTHOR
4/17/2012 9:32 AM delete

nak tengok jugak lah..

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
4/17/2012 11:46 AM delete

wahh best jijah dating ea..ngeee :)

ira sekali je tgk midnite tp bkn midnite sgt sbb abis kul 12..heee

nak try tukar kelate ea?

Reply
avatar
4/17/2012 12:10 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI yui tak rugi tgk! memang best giler!

Reply
avatar
4/17/2012 12:11 PM delete

@aisyiashraff lepas ni.. tanggungjawab isteri full time bermula.. hee

Reply
avatar
4/17/2012 12:12 PM delete

@ecadwinkyasha aloo sian.. t akak carikan mat navy ek..hehe yup syg.. dapat draft kk balik.

Reply
avatar
4/17/2012 12:12 PM delete

@azamyess!! setuju! best giler!

Reply
avatar
4/17/2012 12:13 PM delete

@AriF FaZDiLaH tgk cepat! confirm tak rugi!

Reply
avatar
4/17/2012 1:18 PM delete

@Juliet_iRa~" hehe jijah nak transfer kota kinabalu ikut asben :)

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
4/17/2012 1:38 PM delete

best kan! hehe~~

Reply
avatar
4/17/2012 1:59 PM delete

@AYuNG gempak! memang best!

Reply
avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
4/17/2012 2:52 PM delete

bile lah agaknye dapat tgk movie dgn hsbnd . lahaiii . hahah

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
4/17/2012 3:29 PM delete

mmg best ni kalu dpt 5 bintang... :-)

mg jijah dpt tggal bersama hubby jijah.. :-) time tu mesti leh cpt2 dpt baby..hihii

Reply
avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
4/17/2012 4:21 PM delete

titew dah tgk selasa minggu lepas lagi..memang layak utk tgk buat kali kedua :)

Reply
avatar
4/17/2012 4:45 PM delete

memang best dan puas hati dapat tengok battleship ni.awesome graphic die..action pun banyak.Ingat nak review sikit tapi belum ade idea nak taip apa..sebab malas nak review..nak komen je nanti.hihi..haruslah asben jijah suka..die kan navy.>.<

Reply
avatar
Rafflesia™
AUTHOR
4/17/2012 5:15 PM delete

lambat lagi nak bersuami. tengok sesorang boleh x? hihihi

*doakan kak dgn husband bahagia selalu

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
4/17/2012 5:33 PM delete

mcm best jer...hehe..nk tgk lah..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
4/17/2012 5:48 PM delete

ramai yg cakap movie battleship ni best.. huhu..

p/s: insyaAllah kak jijah dpt transfer ikut hubby kak jijah.. amin.. hehe

Reply
avatar
4/17/2012 5:57 PM delete

@-SUPERGIRL- t da kawen tgk la puas2 yer..

Reply
avatar
4/17/2012 5:58 PM delete

@IntaNBerliaN InsyaAllah harapan jijah macam tu gak kak..doakan yer :)

Reply
avatar
4/17/2012 5:58 PM delete

@afzalsukasuki jom tgk sesama.. ek.. hehe

Reply
avatar
4/17/2012 5:59 PM delete

@Azhafizah[フィザ] hehe haruslah dia suka kan.. dia navy.. dia la yg ajak jijah tgk filem ni.hehe

Reply
avatar
4/17/2012 6:02 PM delete

@Rafflesia™ Amin... tengkiu syg..

boleh je tgk sorang2 tapi bila ada aksi pegang kerusi la jawabnya..haha

Reply
avatar
4/17/2012 6:02 PM delete

@shida'R best shida! tengok la..

Reply
avatar
4/17/2012 6:08 PM delete

@aisya memang best giler yunk.. tak rugi tgk tau! insyaAllah.. Amin...

Reply
avatar
4/17/2012 6:44 PM delete

hehe...YM dah tgk gak..tengok sneak preview ari tuh sebelum official release the next day...tak menyabo sangat sbb citer tuh by Michael Bay...:D

Reply
avatar
4/17/2012 8:01 PM delete

@YaYaNsMuM a.k.a YM hehee lagi advance kak ym ni.

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
4/17/2012 8:07 PM delete

best ni..tingin gak nak tengok tapi kena bawak baby la pulak kalau nak tengok wayang..

Reply
avatar
4/17/2012 8:18 PM delete

@Azzah xleh2.. akak dlm pantang! kihkihkih akak download je..

Reply
avatar
padlie
AUTHOR
4/17/2012 9:49 PM delete

sabtu ari tu gi tengok citer ni.. memang berbaloi.. cuma pasal satelit tu, sedikit tipu la.. camner kegunaan landsat leh berubah lak...

Reply
avatar
Cik FaRiZaM
AUTHOR
4/18/2012 10:35 AM delete

ramai kata , battleship ni best gile...mesti tonton ni !

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!