Tuesday, April 17, 2012

Battleship: Kapal Perang Alien vs Kapal Navy


Dalam entry ini my husband ada balik weekand lalu bukan...kebetulan daku ambil asben malam tu kat KTM maka kami mengambil kesempatan tu menonton wayang bersama-sama. weee~~




Full betul movie Battleship sabtu lalu. nasib baik daku booking tiket guna online. dapat juga tengok movie kegilaan asben ni. hehe dapat pula couple seat di tengah dan belakang sekali. memang terbaik lah! midnite movie 11.30pm memang best! nasib la dah kahwin. balik 2am pon tak kesah.. muahaha :p  len kali boleh beli tiket guna online je. sangat memudahkan :) klik tgv.com je



Battleship : Kapal perang alien


sinopsis

Bertempat di kepulauan Hawaiian, sebuah latihan laut bersama beberapa negara di dunia telah dilakukan untuk mendapatkan kerjasama serta mempereratkan hubungan di antara negara. Di antara yang turut serta adalah NAVY dari US, dan juga negara Jepun.

Pada awal cerita, ada disebut bagaimana alien telah dihubungi dengan adanya alat perhubungan dan satelit yang dipancarkan dari sebuah pulau. NASA telah membuat kesimpulan bahawa adanya sebuah planet yang sama jarak seperti matahari dan bumi, yakni adanya hidupan di sana yang boleh kita kenali. Pancaran satelit itu telah dipancarkan setiap 17 jam dan menunggu maklum balas alien tersebut.

5 kapal angkasa alien telah mendarat laju ke arah tempat latihan NAVY itu tadi. Lt. Alex Hopper (lakonan Taylor Kitsch) yang telah ditugaskan kepada kapal perang USS. Sedar-sedar Alex Hopper dah ada dalam lingkungan kapal angkasa alien tu, dan perlu memimpin kapalnya untuk selamatkan dunia.



Rihanna sebagai Petty Officer (GM2) Cora Raikes, pengendali senjata dalam kapal USS John Paul Jones. 


Apabila kapal mereka telah dimusnahkan selepas menentang kapal alien ketiga, tiba masa untuk mereka bersama dengan para veteran dalam sebuah kapal lama.  yang tak boleh bla nya apabila kapal perang navy ni boleh driff. hahaha


akhirnya kapal alien dapat di musnahkan dengan bantuan jet udara.


kesimpulannya filem ni memang best gila! aksi ketenteraan navy memang penuh debaran saat berperang dengan kapal alien ni. rasa nak tengok filem ni lagi sekali je. daku berikan 5/5 bintang! yeaaaaaaaahh :))




bulan 5 hubby draft ke Kota Kinabalu naik kapal.. jijah dah boleh isi borang transfer.. doakan jijah dapat duduk bersama dengan hubby yer :)



34 comments:

  1. wah,besh sgt cter tu smpai 5 bintang ea..

    yui doakan jijah dpt ikut asbend ea..

    ReplyDelete
  2. untung tgk wyg dgn hubby...eca ne da xde kwn tgk wyg lagi..sobsobsob =.=

    wah,draft balik yer...

    ReplyDelete
  3. cerita ni dari 10 bintang saya bagi 9 bintang....BEST

    ReplyDelete
  4. wahh best jijah dating ea..ngeee :)

    ira sekali je tgk midnite tp bkn midnite sgt sbb abis kul 12..heee

    nak try tukar kelate ea?

    ReplyDelete
  5. @aisyiashraff lepas ni.. tanggungjawab isteri full time bermula.. hee

    ReplyDelete
  6. @ecadwinkyasha aloo sian.. t akak carikan mat navy ek..hehe yup syg.. dapat draft kk balik.

    ReplyDelete
  7. @Juliet_iRa~" hehe jijah nak transfer kota kinabalu ikut asben :)

    ReplyDelete
  8. bile lah agaknye dapat tgk movie dgn hsbnd . lahaiii . hahah

    ReplyDelete
  9. mmg best ni kalu dpt 5 bintang... :-)

    mg jijah dpt tggal bersama hubby jijah.. :-) time tu mesti leh cpt2 dpt baby..hihii

    ReplyDelete
  10. titew dah tgk selasa minggu lepas lagi..memang layak utk tgk buat kali kedua :)

    ReplyDelete
  11. memang best dan puas hati dapat tengok battleship ni.awesome graphic die..action pun banyak.Ingat nak review sikit tapi belum ade idea nak taip apa..sebab malas nak review..nak komen je nanti.hihi..haruslah asben jijah suka..die kan navy.>.<

    ReplyDelete
  12. lambat lagi nak bersuami. tengok sesorang boleh x? hihihi

    *doakan kak dgn husband bahagia selalu

    ReplyDelete
  13. mcm best jer...hehe..nk tgk lah..

    ReplyDelete
  14. ramai yg cakap movie battleship ni best.. huhu..

    p/s: insyaAllah kak jijah dpt transfer ikut hubby kak jijah.. amin.. hehe

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN InsyaAllah harapan jijah macam tu gak kak..doakan yer :)

    ReplyDelete
  16. @Azhafizah[フィザ] hehe haruslah dia suka kan.. dia navy.. dia la yg ajak jijah tgk filem ni.hehe

    ReplyDelete
  17. @Rafflesia™ Amin... tengkiu syg..

    boleh je tgk sorang2 tapi bila ada aksi pegang kerusi la jawabnya..haha

    ReplyDelete
  18. @aisya memang best giler yunk.. tak rugi tgk tau! insyaAllah.. Amin...

    ReplyDelete
  19. hehe...YM dah tgk gak..tengok sneak preview ari tuh sebelum official release the next day...tak menyabo sangat sbb citer tuh by Michael Bay...:D

    ReplyDelete
  20. best ni..tingin gak nak tengok tapi kena bawak baby la pulak kalau nak tengok wayang..

    ReplyDelete
  21. @Azzah xleh2.. akak dlm pantang! kihkihkih akak download je..

    ReplyDelete
  22. sabtu ari tu gi tengok citer ni.. memang berbaloi.. cuma pasal satelit tu, sedikit tipu la.. camner kegunaan landsat leh berubah lak...

    ReplyDelete
  23. ramai kata , battleship ni best gile...mesti tonton ni !

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!