Wedding Review: Catering & Makan Beradap

2:00:00 PM 20 Comments A+ a-


Katering family jijah gunakan yang sama masa nikah dulu. pemilik katering ni kawan ayah jijah. tukang masak kem askar. makanan untuk tetamu memang sedap. dapat la juga harga kawan-kawan. pakcik ni beroperasi dari rumah je. boleh la ambil sekitar Port Dickson kot. hehe

Tapi sayang... pakcik ni tak leh buat makanan untuk lauk pengantin. katanya tak sempat nak masak lauk pengantin dengan kenduri lagi. sob sob.. T__T so terpaksa upah jiran abg masak... malangnyaaaaaaaaaa.. emm :(  teruskan membaca paling last sekali...

meja beradap boleh muat 10 orang kot masa tu. lupa la pulak. hehe semuanya sedara belah suami. :)


tengok tu... pengantin baca doa makan kuat kuat. hahaha jarang kot ada pengantin buat gitu..hehe :p


 Bismillah..jemput minum semua :)

pengantin pon tak makan banyak cuma hausss je lebih wei.. hehehe 


suap jangan tak suap. muahaha ^^

 turn kita pula kena suap yer :)

berebut makan! hahaha


*******************************


ralat: untuk makanan pengantin jiran abang jijah yang tukang masak. di sini ada kecacatan sedikit dimana makanan pengantin lambat sampai. masa tu nak berarak dalam pukul 1pm tapi makanan tak sampai sampai juga. boleh pula tukang masak ni pergi seremban ambil anak dia. padahal majlis jijah tengahari tu. korang bayangkan lah. -_-" then di sebabkan kelewatan, lauknya tak memenuhi kesedapan.. dengan udang panjat tak de. telur burung puyuh pun takde. buah buahan pun lagi lah takde..huhuhu habis je majlis kenduri, jijah makan balik makanan pengantin tu memang buang saja. tak sedap langsung! huhuhu sedap lagi pihak katering jijah buat. huhuhu rugi rugii. sadisssss betol. melayang RM700 buang gitu je. huhuhu :(


moral: pastikan anda sebenar2 tahu menu yang di sediakan untuk makan beradap anda. tukang masak harus ikut tepati masa. pastikan sebelum bersanding semuanya dah settle. huhuhuhu


terkilan sungguh**

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

20 insan comel komen

Write insan comel komen
4/03/2012 9:21 AM delete

alahai..cian..mhl tu hbs gtu aje.. sbr jela..

comel aje suap mnyuap..hihih.

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
4/03/2012 9:28 AM delete

Eh, kesian jijah...
nasib baik sempat ade jugak makanan pengantin..
Tak patutla dye buat camtu..tapi alhamdulillah la semua dah selesai skrg kan..Jijah, Diela perlukan bantuan sikit.
http://kimpalkasihduke.blogspot.com/2012/04/need-help-from-friends.html

Reply
avatar
azam
AUTHOR
4/03/2012 9:29 AM delete

kenangan terindah......

semoga berkekalan hendakNYA

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
4/03/2012 11:28 AM delete

rugi betul la camtu klu xsedap.

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
4/03/2012 11:37 AM delete

ololo..cian nya puan jijah :)

Reply
avatar
sis92
AUTHOR
4/03/2012 1:09 PM delete

semoga bahagia dunia akhirat :D

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
4/03/2012 1:27 PM delete

ayam masak merah ari tuh sedapppppp...hehe, tlong kasi tau pakcik tuh eh =)

Reply
avatar
4/03/2012 2:12 PM delete

tukang masak seharusnya memberikan komitmen pada kerja die.kalau tak dapat buat berikan pada mereka yang lebih bagus.supaya next time tak kan berlaku macam ni lagi.

Reply
avatar
Cik Muda
AUTHOR
4/03/2012 3:23 PM delete

apa pun majlis dah setel kan jijah.... ni tuk mereka2 yang akan mendirikan umah tannga le ni... to maksure semua going smooth...

Reply
avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
4/03/2012 3:39 PM delete

wah terase nak kawen jugak lah ! sonok je tgk ~ huhuk !

Reply
avatar
4/03/2012 4:01 PM delete

apa nak wt kan jijah kita dah wt preparation tp last2 ada gak yg slack...ssh nak dptkn wedding yg perfect...tp biasanya time kahwin pengantin mmg xde selera sgt nk mkn setakat menjamah jek tapi kalo nak menjamah pun lauk rasa dah xsedap lglah hampa...anyway yg penting bhgia hingga ke anak cucu

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
4/03/2012 4:43 PM delete

terkilan nya rugi macam tuh.. :(
wahh pengantin baca doa?bagus2..

Reply
avatar
4/03/2012 6:01 PM delete

huhuhu sgt terkilan :(

Reply
avatar
Cik tikah
AUTHOR
4/03/2012 6:32 PM delete

suka kerusi warna putih tuh la kak jijah ^^

Reply
avatar
4/03/2012 8:22 PM delete

@Cik tikah hehe besar tu nampak.. nampak kecik je akak ni..kihkihkih

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
4/03/2012 10:34 PM delete

cantik je dua2 mempelai nih hehehee ^_^

Reply
avatar
4/04/2012 7:41 AM delete

ish...ish...tak patot...tak patot...mmg rugi.....sian Zizah...

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
4/04/2012 9:25 AM delete

alahai, siannye. Kalo linda yg kene mesti da nangis da, memang emotional btol linda ni..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
1/07/2013 11:35 AM delete

biar betoi jijah Rm700 utk mknan mkn beradap tu..
sabaq je la...tgak patut tukang masak buat macam tu.
sedey kan bila org buat mcm tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
1/07/2013 6:19 PM delete

@QasehnyaRania huhu mak memang marah habis2.. tp nak buat camner nasi dah jadi bubur..huhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!