Wedding Review: Catering & Makan Beradap

by - 2:00:00 PM


Katering family jijah gunakan yang sama masa nikah dulu. pemilik katering ni kawan ayah jijah. tukang masak kem askar. makanan untuk tetamu memang sedap. dapat la juga harga kawan-kawan. pakcik ni beroperasi dari rumah je. boleh la ambil sekitar Port Dickson kot. hehe

Tapi sayang... pakcik ni tak leh buat makanan untuk lauk pengantin. katanya tak sempat nak masak lauk pengantin dengan kenduri lagi. sob sob.. T__T so terpaksa upah jiran abg masak... malangnyaaaaaaaaaa.. emm :(  teruskan membaca paling last sekali...

meja beradap boleh muat 10 orang kot masa tu. lupa la pulak. hehe semuanya sedara belah suami. :)


tengok tu... pengantin baca doa makan kuat kuat. hahaha jarang kot ada pengantin buat gitu..hehe :p


 Bismillah..jemput minum semua :)

pengantin pon tak makan banyak cuma hausss je lebih wei.. hehehe 


suap jangan tak suap. muahaha ^^

 turn kita pula kena suap yer :)

berebut makan! hahaha


*******************************


ralat: untuk makanan pengantin jiran abang jijah yang tukang masak. di sini ada kecacatan sedikit dimana makanan pengantin lambat sampai. masa tu nak berarak dalam pukul 1pm tapi makanan tak sampai sampai juga. boleh pula tukang masak ni pergi seremban ambil anak dia. padahal majlis jijah tengahari tu. korang bayangkan lah. -_-" then di sebabkan kelewatan, lauknya tak memenuhi kesedapan.. dengan udang panjat tak de. telur burung puyuh pun takde. buah buahan pun lagi lah takde..huhuhu habis je majlis kenduri, jijah makan balik makanan pengantin tu memang buang saja. tak sedap langsung! huhuhu sedap lagi pihak katering jijah buat. huhuhu rugi rugii. sadisssss betol. melayang RM700 buang gitu je. huhuhu :(


moral: pastikan anda sebenar2 tahu menu yang di sediakan untuk makan beradap anda. tukang masak harus ikut tepati masa. pastikan sebelum bersanding semuanya dah settle. huhuhuhu


terkilan sungguh**

You May Also Like

20 insan comel komen

  1. alahai..cian..mhl tu hbs gtu aje.. sbr jela..

    comel aje suap mnyuap..hihih.

    ReplyDelete
  2. Eh, kesian jijah...
    nasib baik sempat ade jugak makanan pengantin..
    Tak patutla dye buat camtu..tapi alhamdulillah la semua dah selesai skrg kan..Jijah, Diela perlukan bantuan sikit.
    http://kimpalkasihduke.blogspot.com/2012/04/need-help-from-friends.html

    ReplyDelete
  3. kenangan terindah......

    semoga berkekalan hendakNYA

    ReplyDelete
  4. rugi betul la camtu klu xsedap.

    ReplyDelete
  5. ololo..cian nya puan jijah :)

    ReplyDelete
  6. semoga bahagia dunia akhirat :D

    ReplyDelete
  7. ayam masak merah ari tuh sedapppppp...hehe, tlong kasi tau pakcik tuh eh =)

    ReplyDelete
  8. tukang masak seharusnya memberikan komitmen pada kerja die.kalau tak dapat buat berikan pada mereka yang lebih bagus.supaya next time tak kan berlaku macam ni lagi.

    ReplyDelete
  9. apa pun majlis dah setel kan jijah.... ni tuk mereka2 yang akan mendirikan umah tannga le ni... to maksure semua going smooth...

    ReplyDelete
  10. wah terase nak kawen jugak lah ! sonok je tgk ~ huhuk !

    ReplyDelete
  11. apa nak wt kan jijah kita dah wt preparation tp last2 ada gak yg slack...ssh nak dptkn wedding yg perfect...tp biasanya time kahwin pengantin mmg xde selera sgt nk mkn setakat menjamah jek tapi kalo nak menjamah pun lauk rasa dah xsedap lglah hampa...anyway yg penting bhgia hingga ke anak cucu

    ReplyDelete
  12. terkilan nya rugi macam tuh.. :(
    wahh pengantin baca doa?bagus2..

    ReplyDelete
  13. suka kerusi warna putih tuh la kak jijah ^^

    ReplyDelete
  14. @Cik tikah hehe besar tu nampak.. nampak kecik je akak ni..kihkihkih

    ReplyDelete
  15. cantik je dua2 mempelai nih hehehee ^_^

    ReplyDelete
  16. ish...ish...tak patot...tak patot...mmg rugi.....sian Zizah...

    ReplyDelete
  17. alahai, siannye. Kalo linda yg kene mesti da nangis da, memang emotional btol linda ni..

    ReplyDelete
  18. biar betoi jijah Rm700 utk mknan mkn beradap tu..
    sabaq je la...tgak patut tukang masak buat macam tu.
    sedey kan bila org buat mcm tu..

    ReplyDelete
  19. @QasehnyaRania huhu mak memang marah habis2.. tp nak buat camner nasi dah jadi bubur..huhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!