Wedding Review: Make Up, Baju Bertandang

3:00:00 PM 38 Comments A+ a-




Untuk majlis belah suami hanya mekap yang simple je. takde pakej2. sesuai lah dengan majlis tersebut. pelamin DIY sendiri jer. mekap jijah ini dari kak nina. kak nina ni pernah mekap kawan jijah untuk majlis dinner kat hospital dulu. 

Alhamdulilah sangat senang deal dengan kak nina. datang pon awal dalam jam 10am gitu. 


jijah recommendkan kak nina ni sebab:

-mula mula mekap kak nina letak ais batu sapu seluruh muka jijah. bagi mekap tahan lama kan
-baca selawat bismillah masa nak mekap :)
-mekap neutral. tahan sampai petang sampai cuci periuk malam tu pon. kahkahkah
-tak berminyak. tak perlu touch up lagi!
-sangat baik hati,peramah bagi tips macam macam
-harga sangat berpatutan :)


jom tengok hasilnya..

dari tepi nampak natural :) 

dari hadapan. simple kan tapi naik seri pengantin. 

untuk baju bertandang. yang ni jijah sewa dua hari sebelum majlis bertandang. giler kentang bukan. hahaha last minit husband cakap nak pakai uniform makanya terpaksa la juga jijah cari baju/dress putih gold. akhirnya dapat gak yang sesuai..

kak nina juga tolong uruskan bab baju ni. dan baju ni sesuai la sangat dengan uniform navy husband jijah :)


full bertandang attire :)


overall sangat2 puas hati dengan baju,mekap masa Majlis Bertandang :))



Make up Kak Nina Putera hanya RM150 je.

Baju l Veil l Kasut l Aksesori l Payung semuanya hanya RM200.

maka untuk Majlis Bertandang hanya RM350 saja. Alhamdulillah :)


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

38 insan comel komen

Write insan comel komen
4/12/2012 9:02 AM delete

haah..cntik..nampak cun aje..

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
4/12/2012 9:16 AM delete

simple tapi suweet jijah :)

Reply
avatar
azam
AUTHOR
4/12/2012 9:36 AM delete

cantik dan berpatutan...:)

Reply
avatar
KiKiHanakO
AUTHOR
4/12/2012 9:55 AM delete

cantekkkkkkkkk!! ♥

Reply
avatar
Zana Adieyza
AUTHOR
4/12/2012 10:37 AM delete

mmg naik seri pengantin tu.. natural lebih baik kan..

harga yg sgt2lah berpatutan!!

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
4/12/2012 12:01 PM delete

setuju!!>.hehehe....

tpi wedding lagi satu pink2..so.....tu cntik=)tpi suke yg ni gak=)=)...

Reply
avatar
4/12/2012 1:23 PM delete

harga sangat berpatutan.hasilnya pun cantik kan.memang berbaloi kan.tapi PD ke johor nanti ok ke..hehe

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
4/12/2012 1:28 PM delete

wah..puas hati! sgt murah la jijah :)

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
4/12/2012 4:29 PM delete

bole la pas ni pakai tips kat atas tu hii..

Reply
avatar
4/12/2012 5:40 PM delete

untunglah dah kawen hek3


tunggu baby pulak :)

Reply
avatar
Izzah Ab Aziz
AUTHOR
4/12/2012 7:12 PM delete

rasanya kak jijah nampak lagi ayu mase majlis bertandang. saya setuju! heee..

Reply
avatar
4/12/2012 7:31 PM delete

@SarahSyafiq yup.. simple tu yg sweet.. masih nampak muka jijah lagi..

Reply
avatar
4/12/2012 7:31 PM delete

@azamsgt berpatutan.. ape2 even nnt jijah nak guna khidmat akak ni lagi..

Reply
avatar
4/12/2012 7:33 PM delete

@Zana Adieyza jijah suka natural.. mekap bersanding nmpk muka jijah lain.. kureng sikit..

Reply
avatar
4/12/2012 7:33 PM delete

@nabila azmi pink tu suke.. tapi mekap je tak suke sgt. hehe

Reply
avatar
4/12/2012 7:34 PM delete

@Azhafizah[フィザ] alamak tu tak pasti la yunk. belom smpai johor mekap dah cair kot. hahaha

Reply
avatar
4/12/2012 7:34 PM delete

@puan.mila Alhamdulilah memang murah.. jimat2.. pengantin berbajet. hehe

Reply
avatar
4/12/2012 7:35 PM delete

@cik najihah boleh sgt2 yunk. letak ais tu penting..ngee~~

Reply
avatar
4/12/2012 7:35 PM delete

@Shawn Razaleigh baby akan myusul.. InsyaAllah..doakan yer :)

Reply
avatar
4/12/2012 7:35 PM delete

@Izzah Ab Aziz yey syg izzah ketat2.. akak sgt2 setuju!

Reply
avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
4/12/2012 8:59 PM delete

omeynyee kak jijahhhh ;)

Reply
avatar
4/12/2012 9:11 PM delete

@-SUPERGIRL- tengkiu supergirl syg :))

Reply
avatar
Cikgu Jaja™
AUTHOR
4/12/2012 9:26 PM delete

cantik adik aku nie..:)

Reply
avatar
4/12/2012 11:01 PM delete

@Cikgu Jaja™ terima kasih kak jaja.. kurniaan Allah.. kak jaja pasti lebih cantik lagi..

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
4/13/2012 2:01 AM delete

padan la jiejah cantik dihari bahagia tu ^_^

Reply
avatar
gAdis inkAyz
AUTHOR
4/13/2012 11:20 AM delete

bestnye bestnye bestnye.


nak kaweeennn juggaakk O,o

selamat penatin baru :)

Reply
avatar
4/13/2012 11:49 AM delete

@shida'R cantik ke yunk? biasa2 je la..

Reply
avatar
4/13/2012 11:50 AM delete

@gAdis inkAyz jangan tunggu lama2..cepat2 kawen..ngee~~

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
4/13/2012 11:38 PM delete

cantik berbanding mjlis sanding tu...

xsabar lak nak kawen..apakaH?.hahaha

Reply
avatar
4/14/2012 12:42 AM delete

@ecadwinkyasha betul kan.. cantik lagi yg ni dr bersanding..ngee~~

apekah? alamatnya tak lama lagi la tu.. Aminn

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
4/14/2012 11:08 AM delete

yap simple tp sweet..:)

wahh ok la tu save sgt kan jijah..bestnya..

k.nina tu pnya baju gak ke?

Reply
avatar
4/14/2012 11:44 AM delete

@Juliet_iRa~" kak nina mekap je.. baju tu sewa dr butik kawan dia.. kira murah la dia bagi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/07/2012 3:11 PM delete

@Faisal Diana hehehe tq yunk! biasa je kot..

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/14/2012 3:53 PM delete

awak comei la... :) suka tgok pic kawen

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/14/2012 9:49 PM delete

@Faisal Diana ala jangan la puji lebih2.. jijah biasa je syg~ pengantin bila mekap mmg cantik la...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!