Thursday, April 12, 2012

Wedding Review: Make Up, Baju Bertandang




Untuk majlis belah suami hanya mekap yang simple je. takde pakej2. sesuai lah dengan majlis tersebut. pelamin DIY sendiri jer. mekap jijah ini dari kak nina. kak nina ni pernah mekap kawan jijah untuk majlis dinner kat hospital dulu. 

Alhamdulilah sangat senang deal dengan kak nina. datang pon awal dalam jam 10am gitu. 


jijah recommendkan kak nina ni sebab:

-mula mula mekap kak nina letak ais batu sapu seluruh muka jijah. bagi mekap tahan lama kan
-baca selawat bismillah masa nak mekap :)
-mekap neutral. tahan sampai petang sampai cuci periuk malam tu pon. kahkahkah
-tak berminyak. tak perlu touch up lagi!
-sangat baik hati,peramah bagi tips macam macam
-harga sangat berpatutan :)


jom tengok hasilnya..

dari tepi nampak natural :) 

dari hadapan. simple kan tapi naik seri pengantin. 

untuk baju bertandang. yang ni jijah sewa dua hari sebelum majlis bertandang. giler kentang bukan. hahaha last minit husband cakap nak pakai uniform makanya terpaksa la juga jijah cari baju/dress putih gold. akhirnya dapat gak yang sesuai..

kak nina juga tolong uruskan bab baju ni. dan baju ni sesuai la sangat dengan uniform navy husband jijah :)


full bertandang attire :)


overall sangat2 puas hati dengan baju,mekap masa Majlis Bertandang :))



Make up Kak Nina Putera hanya RM150 je.

Baju l Veil l Kasut l Aksesori l Payung semuanya hanya RM200.

maka untuk Majlis Bertandang hanya RM350 saja. Alhamdulillah :)


38 comments:

  1. simple tapi suweet jijah :)

    ReplyDelete
  2. cantik dan berpatutan...:)

    ReplyDelete
  3. mmg naik seri pengantin tu.. natural lebih baik kan..

    harga yg sgt2lah berpatutan!!

    ReplyDelete
  4. setuju!!>.hehehe....

    tpi wedding lagi satu pink2..so.....tu cntik=)tpi suke yg ni gak=)=)...

    ReplyDelete
  5. harga sangat berpatutan.hasilnya pun cantik kan.memang berbaloi kan.tapi PD ke johor nanti ok ke..hehe

    ReplyDelete
  6. wah..puas hati! sgt murah la jijah :)

    ReplyDelete
  7. bole la pas ni pakai tips kat atas tu hii..

    ReplyDelete
  8. untunglah dah kawen hek3


    tunggu baby pulak :)

    ReplyDelete
  9. rasanya kak jijah nampak lagi ayu mase majlis bertandang. saya setuju! heee..

    ReplyDelete
  10. @SarahSyafiq yup.. simple tu yg sweet.. masih nampak muka jijah lagi..

    ReplyDelete
  11. @azamsgt berpatutan.. ape2 even nnt jijah nak guna khidmat akak ni lagi..

    ReplyDelete
  12. @Zana Adieyza jijah suka natural.. mekap bersanding nmpk muka jijah lain.. kureng sikit..

    ReplyDelete
  13. @nabila azmi pink tu suke.. tapi mekap je tak suke sgt. hehe

    ReplyDelete
  14. @Azhafizah[フィザ] alamak tu tak pasti la yunk. belom smpai johor mekap dah cair kot. hahaha

    ReplyDelete
  15. @puan.mila Alhamdulilah memang murah.. jimat2.. pengantin berbajet. hehe

    ReplyDelete
  16. @cik najihah boleh sgt2 yunk. letak ais tu penting..ngee~~

    ReplyDelete
  17. @Shawn Razaleigh baby akan myusul.. InsyaAllah..doakan yer :)

    ReplyDelete
  18. @Izzah Ab Aziz yey syg izzah ketat2.. akak sgt2 setuju!

    ReplyDelete
  19. @Cikgu Jaja™ terima kasih kak jaja.. kurniaan Allah.. kak jaja pasti lebih cantik lagi..

    ReplyDelete
  20. padan la jiejah cantik dihari bahagia tu ^_^

    ReplyDelete
  21. bestnye bestnye bestnye.


    nak kaweeennn juggaakk O,o

    selamat penatin baru :)

    ReplyDelete
  22. @gAdis inkAyz jangan tunggu lama2..cepat2 kawen..ngee~~

    ReplyDelete
  23. cantik berbanding mjlis sanding tu...

    xsabar lak nak kawen..apakaH?.hahaha

    ReplyDelete
  24. @ecadwinkyasha betul kan.. cantik lagi yg ni dr bersanding..ngee~~

    apekah? alamatnya tak lama lagi la tu.. Aminn

    ReplyDelete
  25. yap simple tp sweet..:)

    wahh ok la tu save sgt kan jijah..bestnya..

    k.nina tu pnya baju gak ke?

    ReplyDelete
  26. @Juliet_iRa~" kak nina mekap je.. baju tu sewa dr butik kawan dia.. kira murah la dia bagi..

    ReplyDelete
  27. awak comei la... :) suka tgok pic kawen

    ReplyDelete
  28. @Faisal Diana ala jangan la puji lebih2.. jijah biasa je syg~ pengantin bila mekap mmg cantik la...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!