Semoga Selamat Pulang Kembali Suami ku

1:00:00 PM 57 Comments A+ a-


Sejak suami draft Sabah..perasaan tersangat sukar untuk diluahkan..rasa rindu menyelubungi diri. 
kalau dulu single boleh la.. tapi bila dah kahwin pantang teringat je pasti air mata berjujuran jatuh..
kalian paham kan..emm :/


tapi daku perlu sentiasa bersikap positif! haruslah memahami!

Kerana!! tugasnya memerlukan dia bersedia untuk bertugas pada bila-bila masa saja! 
dan sebagai isteri daku mestilah cuba memahami kerjayanya walaupun diri daku sentiasa ditinggalkan untuk jangka masa yang panjang....sob sob :(

inilah dia penangan berkasihan dengan abang LANUN ni! kuikuikui

bila berjauhan ni daku perasan suami menjadi seorang suami yang penyayang walaupun berjauhan kerana  dia sentiasa mengingati daku setiap detik dia di sana..

jadi...kepada kamu yang daku cintai,

SEMOGA SELAMAT PULANG KEMBALI KE SEMENANJUNG!



Abang, cepat lah pulang ke semenanjung! rindu sangat sangat :(



raya nanti baru suami balik cuti...lima tahun dia duduk Sabah...tssskkk :(



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

57 insan comel komen

Write insan comel komen
fiQRa
AUTHOR
6/20/2012 8:57 PM delete

kak jijahhhhhhhhh, jangan la sesedih.. mas baca pun rasa sedih.. ermm, tak pe, masa sekarang cepat berlalu.. pejam celik pejam celik, husband kak jijah dah balik semenanjung.. yeyyyy.. doa tiap hari supaya husband kak jijah di jaga Allah kat sana :)

Reply
avatar
Wanieys
AUTHOR
6/20/2012 9:06 PM delete

husband sis navy erk....sama la dgn husband wani navy jugak hihi....semoga husband sis cpt pulang yer ke semenanjung :))

salam kenal dari wanieys yer (^__^)

Reply
avatar
6/20/2012 9:07 PM delete

sabar cik jijah....sabarrr k

Reply
avatar
6/20/2012 9:14 PM delete

Inyah Allah.. think positiv....

hehehe...=)


Join segment saya ::
http://homecheekeyka.blogspot.com/

Reply
avatar
hunnyAPIS
AUTHOR
6/20/2012 9:19 PM delete

alolo...cian dia...sabar ek..cik abg tu pun msti rindu sgt2 kat jijah.

p/s: smoga jijah pregnant cepat2..smoga dapat anak2 yg soleh dan solehah.doakan akak skali...da lm gak tunggu ni T_T! sm2 la kita berusaha :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:19 PM delete

@fiQRa akak selalu memohon pada Allah supaya suami akak dapat tukar keje ke semenanjung buat selama2nya.. mudah2an Allah makbulkan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:20 PM delete

@Wanieys InsyaAllah mudah2an..yup syg.. suami jijah navy :) salam perkenalan jugak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:21 PM delete

@~MiZz Atie ZieYa~ jijah ok je! cuma pantang orang tanya sedih sikit..hohoho

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:21 PM delete

@Gadis Bertudung Merah InsyaAllah kalau free jijah join yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:25 PM delete

@hunnyAPIS Amin ya rabbal alamin.. mudah2an doa kita di makbulkan oleh Allah yer kak :) jijah mengidamkan permata hati sekarang buat penyeri hidup jijah..

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
6/20/2012 9:26 PM delete

sabar ye jijah..banyak2 berdoa..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:29 PM delete

@Azzah yer sis.. tu je yg mampu jijah lakukan bila teringat!

Reply
avatar
6/20/2012 9:34 PM delete

owwhh PJJ rupenye...PERKAHWIANAN JARAK JAUH

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
6/20/2012 9:36 PM delete

sabar je la yer..da tugas dia cmtu.

nak suh sampaikn salam kt kwn2 dia yg bujang 4 boleh...yg bujang tiga xnak.hehehe.. :))

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
6/20/2012 9:37 PM delete

sabar je la yer..da tugas dia cmtu.

nak suh sampaikn salam kt kwn2 dia yg bujang 4 boleh...yg bujang tiga xnak.hehehe.. :))

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:41 PM delete

@ecadwinkyasha hahaha nak ke eca? akak on je...hahaha

Reply
avatar
6/20/2012 9:48 PM delete

sabar jijah sabar..bertambah rindu bertambah sayang.^__^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 9:50 PM delete

@Azhafizah Md Nor InsyaAllah yunk! tapi seksa tau..huhuhu

Reply
avatar
6/20/2012 10:03 PM delete

kak jiejah,be strong....jgn sedih2...kalau suami kak jiejah tau yg kak jiejah sedih,mesti dia pun sedih...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2012 10:08 PM delete

@imantizz_truper huhuhu biar dia tau akak rindukan dia... :(

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/20/2012 10:38 PM delete

alahaiiii sabar ye jijah.. kuatkan semangat... nanti suami jijah pun susah hati bekerja tingat kan jijah.. :-)

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
6/20/2012 11:50 PM delete

jiejah jgn terlalu pkir ye..bt keje mcm biasa..call sms cam biasa..lama2 pejam celik dah 5tahun..heheee..tuhan mguji kite tnda tuhan sygkn kite jiejah..sbb dia selalu bg kite pluang..liku2 pjlann rumah tgga jiejah adelah kkuatn jiejah suamisteri :)

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
6/21/2012 12:34 AM delete

ah serius sedih pulak baca entry jijah nie.. sangat memahami rindunya tu.. menusuk2 jantung.. kalau la boleh pergi, saat ini jugak nak pergi kan jijah.. tapi tula hikmahnya masing2 makin sayang menyayangi :) be strong jijah..

Reply
avatar
Fiksyida
AUTHOR
6/21/2012 2:18 AM delete

Aduh kak...sabar ye...Sedih jep baca...Moga suami akak cpt pulang :)

Reply
avatar
6/21/2012 8:48 AM delete

ololooo..dear, t dia balik ea..sbr2 mnnti suami tsyg..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/21/2012 8:52 AM delete

time raya ???mak aih lama nye .... sian nye .... klu aku ... mampuih sedey hari2

Reply
avatar
6/21/2012 9:10 AM delete

ala kak... jgn sdih kak... senyum....! cakkk! hehehe tu dah senyum dah..:)

Reply
avatar
6/21/2012 11:16 AM delete

emmm..sabar ye jijah..rezeki kite tuhan yg tahu..mane th suami jijah dpt tukar ke semenanjung...;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:25 AM delete

@shida'R ok InsyaAllah yunk :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:26 AM delete

@Aida Omar ada masa free nanti jijah teringin nak g sana..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:26 AM delete

@Fiksyida cepat la masa berlalu...huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:27 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI lambat lagi nak balik yui..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:27 AM delete

@eimaemm raya.. sabar jelah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:28 AM delete

@CINTA UNTUK KITA alololo sweetnya cinta untuk kita ni :) buat akak tersenyum je..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:29 AM delete

@Nens Collection harap2 dia dapat tukar semenanjung kak!

Reply
avatar
Zana Adieyza
AUTHOR
6/21/2012 11:40 AM delete

cik jijah, sabar yer yunk.. kuatkan semangat.. tapi akak yakin, jijah mmg kuat kan.. akk yg kena tinggal 2 minggu pun dah huru hara.. ini kan pulak jijah yg kena tinggal lama2..

xpelah dik.. berdoa agar kesabaran dan pengorbanan ni akan berakhir dengan kebahagiaan.. hope 1 hari nanti ada rezeki utk jijah & husband duduk sekali..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:53 AM delete

@Zana Adieyza InsyaAllah kak.. jijah harap sgt begitu.. terima kasih kak atas nasihat :)

Reply
avatar
fyna
AUTHOR
6/21/2012 11:56 AM delete

sabar ye dear~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 11:57 AM delete

@fyna hehe InsyaAllah :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/21/2012 12:10 PM delete

xpela kak.. awal2 ni bkorban dulu, nnti insyaAllah doa akak xbjauhan dgn husband tu dmakbulkan jgak.. skrg ni kne sbr dulu bila mse tu akan tiba..

p/s: xleh nk tolong kak jijah. atleast bg kata2 semangat pun jadi la.. hehe

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
6/21/2012 12:15 PM delete

adehh dear...cian yela.mesti rindu sgt kan.kuatkan smgt yer.mesti ada hikmah semuanya.5taun mgkn bila dh stabil jijah leh ikut nnt.duk tepek sblh dia.hahaha.tkut jgk dgr gini.apa pon.jijah kuat!hrap dipermudahkan si shafiq pulang smenanjung yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 12:26 PM delete

@aisya xpe syg... akak ok.. tq bagi akak semangat yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 12:27 PM delete

@ayutsyafiq balik semenanjung hafizal g sabah.. aci tak? hahaa :P

Reply
avatar
6/21/2012 1:11 PM delete

wah! sedih betol . mesty betol2x syg ni . hahaha .:P

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
6/21/2012 1:13 PM delete

Kuatkan semangat ye dear...

Thinking +ve is good..

Sabar bebanyak k..

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
6/21/2012 1:21 PM delete

cinta perlukan pengorbanan, sabar la zah... Allah pasti beri ganjarannya... lame2 nnt biasa la tu.. sedih mmg sedih.. dia gi cari rezeki utk isteri nya yg tercinta kan...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 1:21 PM delete

@my eyes for shine mesti la syg yunk..kalau xsayang xtulis la cam ni..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 1:51 PM delete

@eMMetu la sis.. pengorbanan kan..emm

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
6/21/2012 2:25 PM delete

sedihnye,,sabar ye jijah,ni dugaan utk korang. Insyaallah lepas ni akn de kegembiraan utk korang. :)

Reply
avatar
6/21/2012 6:37 PM delete

sedey ek.. biasa la tu... sama ngan pengalaman cci waktu bebaru kawin ngan navy... bila baru2 mmg la mudah sedey... ^_^ tambah2 nanti bila da mengandung ank pertama.. lagi la sedey... hubby nak g duty pon mmg tahap gaban rs nak nangis.. tapi bila lelama.. kita sendiri akan fhm situasi yg sebetulnya... nape x ikut hubby g sana..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 6:59 PM delete

@LiNda InsyaAllah kebahagiaan milik jijah nanti :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/21/2012 6:59 PM delete

@CCICute Design tak leh ikut lagi sis.. dia belayar tak tentu masa.. jijah g sana pon duk sensorang gak.better tak pyh ikut..

Reply
avatar
6/21/2012 11:02 PM delete

dugaan org bkawen kn.. sabar yer jijah ^^

Reply
avatar
Hasrina
AUTHOR
6/22/2012 2:19 PM delete

wow. Semoga tabah dan sabar menahan rindu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!