Persiapan Raya

8:00:00 AM 32 Comments A+ a-


Dulu bujang... 
persiapan raya macam baju raya, kasut raya, beg tangan raya semua beli sendiri..





Raya tahun ni??
yeyyy aku dah ada suami! tapi belum berANAK.. hahaha

baju raya...
kasut raya....
handbag raya.... 
keronsang raya....
kami akan shopping raya last minit nanti.hehehe
tema raya kami suami isteri adalah HIJAU!!
seronoknya nak beraya bersama buat kali pertama ni..hehehehe

Raya pertama,kedua dan ketiga jijah kerja. 
so jijah ambil masuk syif petang 2-9pm.
pagi Hari Raya Pertama tu sempat lah sembahyang raya, salam-salam, makan ketupat,lemang,rendang...faveret tu...

disebabkan tahun ni jijah ada dua buah keluarga..maka, haruslah ke rumah mertua dan sedara-mara belah suami.
nasib la rumah parent suami dan rumah family jijah dalam 10minit gitu.
dan rumah sedara mara suami pon dekat kampung-kampung situ juga. untung di situ...hahahaa :)
tapii........... kena plan baik sebab takut seronok beraya tak poie kojo potang la pulak. hahaha~~


korang macamaner pulak?? hehehe

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

32 insan comel komen

Write insan comel komen
8/16/2012 8:11 AM delete

itu untungnya dekat2 kan..hihi

Reply
avatar
Edy Fee
AUTHOR
8/16/2012 8:18 AM delete

senang la umah keluarga dekat tak berebut balik aye

Reply
avatar
8/16/2012 8:25 AM delete

best la rye bile dh ada hubby..syaz insyaAllah thn depan =)

Reply
avatar
Abang Long
AUTHOR
8/16/2012 8:36 AM delete

Salam...laaa..dekat sangat umah mertua tu.. nengok abang long ni..mertua kat T'ganu..kampung sendiri kat Johor..so, melilau jauh tiap kali raya..baru ada cabaran!! huhu

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/16/2012 8:40 AM delete

slmat hari raya dear!bt persiapan baik2 yer :)

Reply
avatar
Zana Adieyza
AUTHOR
8/16/2012 9:56 AM delete

tema baju raya akk thn ni agak "sedih".. hihihihi.. harap cantik dlm gmbr nanti..

samalah kita jijah, rumah mertua dekat2.. hihihi.. cian cik jijah kena kena.. jgn makan kuih raya jer, nnti terlupa nak gie keje.. hihihi

Reply
avatar
8/16/2012 10:13 AM delete

alahai..akak tabek la ngn nurse2 yg keje di hari raya ni..banyak berjasa tau..

selamat hari raya jijah & husband..;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/16/2012 10:31 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI tu la pasal... untung tak payah balik jauh2..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/16/2012 10:32 AM delete

@Syazlina Khairuddin InsyaAllah nanti giliran syaz pulak..seronok!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/16/2012 10:33 AM delete

@Abang Long hehehe tp seronok abg long baru terasa balik kampung ooo balik kampung..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/16/2012 10:34 AM delete

@Zana Adieyza hehehe tu la takut terlupa nak g keje jer..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/16/2012 10:35 AM delete

@Nens Collection tq kak..berkhidmat untuk masyarakat kak.. tu lagi penting!

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
8/16/2012 12:21 PM delete

dila cuti seminggu..raya umah kampung mak hubby..
kitorg ni family due-due kat KL so bile raye kne la balik uma atok nenek.hehehe
neves la jijah nak balik kampung orang lain.tak biase.........................

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
8/16/2012 12:23 PM delete

selamat hari raya maaf zahir & batin.. phat oren gitew tahun ni hehe

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/16/2012 12:25 PM delete

bagus jugak rumah dekat2 macam tu.. xpening sgt nak raya pergi mana2 kan kak? hehe..

Reply
avatar
8/16/2012 12:30 PM delete

mee belum legkap lagi . guk . tudung raya tak beli lagi .. jbwnye pakai sarung guni lah nanti kat kpala . HAHAHA

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
8/16/2012 12:44 PM delete

akak dgn asben pun kg dlm 10minit je,senang nak ulang alik,sedara mara pun x ramai,jln2 umah jiran je la.
selamat hari raya jijah ye,maaf andai akak ada tersalah kata

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
8/16/2012 12:52 PM delete

Selamat Hari Raya :D hee.

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
8/16/2012 1:25 PM delete

wah senang banyaklah jijah yer, tautlah leh pi kerja lagi waktu petangnya... sambil raya kena kerja sedihkan, tapi kena berbakti pada masayarakat, banyak pahala tu...

selamat hari raya jijah.. semoga bahagai keakhirnya

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
8/16/2012 1:56 PM delete

dekat sangat senangkan tak payah nak lambung syiling :)

Reply
avatar
amir aizat
AUTHOR
8/16/2012 1:57 PM delete

best duduk dekat2 eh, hehe slmt hri raye

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:50 PM delete

@dilla nadila hee tak pe syg..rajin2kan diri k..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:51 PM delete

@Phatmesti comey syaza pakai oren kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:51 PM delete

@aisya kdg2 berebut gak nak balik mane satu..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:52 PM delete

@-meeSUPERGIRL- ala relax la banyak masa lagi pon...hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:52 PM delete

@mama aryan kan kak.. pusing tang situ sini jer..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:53 PM delete

@Sally Yatiey salam lebaran dik.. ampun maaf di pinta :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:54 PM delete

@Zie takpela kak..raya pon kat sini2 jugak..tak kesah.. yg sakit lagi memerlukan :)

salam lebaran kak.. ampun maaf di pinta :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:54 PM delete

@syiela hahaha betul2...:)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/17/2012 10:54 PM delete

@amir aizat ngeee best sungguh la sgt.. kena rasa dulu raya nanti..hahaha

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!