I'll be Sabahan Soon....

8:25:00 AM 54 Comments A+ a-





Huhyoooo Ahad ni daku dah nak fly ke Sabah dah..
Tinggal kat Sabah untuk 3 atau 4 tahun maybe... agak lama di situ..
Apa boleh buat kan suami jijah kerja sana.. sebagai isteri kena la jijah ikut even dia belayar setiap minggu..
tu hakikat yang harus jijah terima bila dah dekat.. hohoho

So perginya jijah ke sana nanti di temani oleh mak ayah..
mereka la insan yang paling banyak berkorban untuk jijah... sehinggakan sanggup menghantar jijah lapor diri ke Sabah!
sungguh terharu dengan pengorbanan mereka -_-
doa jijah sepanjang ketiadaan jijah tinggal bersama mereka, mereka akan di kurniakan kesihatan yang baik, Allah panjangkan umur mereka berdua...Amin... 
sedihh T___T


tapi keputusan jijah untuk berhijrah ke Sabah adalah muktamad
apa gunanya kahwin kalau tak dapat hidup bersama..
rasa bersalah sebab jijah jarang jalankan tanggungjawab sebagai isteri..
InsyaAllah lepas ni jijah akan stay bersama suami tersayang...


emm kapal yang bawa kereta terpaksa delay...minggu depan baru bertolak dari sini..
nampaknya dua minggu jijah kat sabah patah kaki la jawabnya..huhuhu takde transport nak pergi kerja.
nak masuk rumah sewa suami pon tak boleh lagi jawabnya... huhuhu
tak tahu la macamaner keadaan jijah nanti.huhuhu
orang sabah tahu tak camner nak sewa kereta o kereta tumpang? hohoho


serius akan rindu keluarga dan kawan-kawan di semenanjung..
maafkan jijah jika susah untuk hadir ke majlis perkahwinan korang.. 
apa-apa pon jangan risau blog dengan facebook kan ada...hehee
keep in touch k


I'll be Sabahan soon... hiksss ;p



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

54 insan comel komen

Write insan comel komen
10/18/2012 8:43 AM delete

tak lama je lg kan..takpe dear, blog ada, fb ada..nom hp pon ada kan..hihi.

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
10/18/2012 8:47 AM delete

best tue kalo dpt tgl di sabah...dpt mkn seafood yg fresh dan murah...

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
10/18/2012 8:58 AM delete

kalau nak sewa keta senang sebab kat sini banyak..habis tue duduk mana nnt

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
10/18/2012 8:59 AM delete

klo sewa mhl kot, kn la nek bus g kje. Ad byk tu.

Reply
avatar
Emas Putih
AUTHOR
10/18/2012 9:03 AM delete

heheh wahhh welcome to sabah ^^ .. sy org sabah kak.. kalo ada apa2 minta bantuan ke apa ke, haaa kontek sy tau :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 9:04 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI tak lama lagi tu yg mendebarkan yui..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 9:04 AM delete

@Mrs Lurve hehe tapi xreti masak kak.. hahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 9:05 AM delete

@Mrs Velentine tapi kalau nak sewa hari2 mahal la kak...huhuhu tak tahu nak duduk mane lagi.. kena g sana tgk dulu..huuuuuuuu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 9:06 AM delete

@cik chinta suami jijah tak kasi naik bus.. bahaya...huhuhu

Reply
avatar
10/18/2012 9:08 AM delete

eee..bestnyer,new journey kan jijah..cari kenangan dan pglmn byk2 kt tempat org dear!..bukan senang dpt peluang camtu..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 9:15 AM delete

@Nens Collection InsyaAllah kak.. kalau dah settle semua harap2 mudah la nanti..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
10/18/2012 9:36 AM delete

ready dah fizikal dan mental?hihi..slmt berjuang di negeri org ye dear.smoga slmat di sana.Insya Allah family ok,klu jijah ok :)
tech dh canggih...pasti akan trus berhubung ^^

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
10/18/2012 9:38 AM delete

ok la tu walaupun sekejap

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
10/18/2012 10:06 AM delete

jijah..good luck kat sane nanti ye
waaaa.....dila rindu sangt sabah..
penangan honeymoon :)

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
10/18/2012 10:08 AM delete

Jijah sayang..rindu kamu nnti
Mmg rasa nk juga dekt ngn suami..tpi apa kan daya blum tlaksana juga ..
semoga dipermudahkan segala urusan ye dear..amin <3

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
10/18/2012 10:21 AM delete

Semoga segala urusan jijah disana akan dipermudahkan.. dan amin bagi doa jijah untuk kedua org tua jijah :) Tetiba sedih lah pulak kawan blogger terbaik nak pi luar semenanjung.. T_T jaga diri bebaik jijah sayam..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 10:32 AM delete

@ayut tetiba fizikal n mental tak sedia lagi.. acaner ni...hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 10:32 AM delete

@Phat wooo macam lama tu..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 10:33 AM delete

@dilla nadila InsyaAllah..doakan jijah yer.. takut lah ni..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 10:33 AM delete

@Faisal Diana Amin ya rob yunk! mudah2an..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 10:35 AM delete

@Aida Omar takpe syg.. still boleh contact kat fb n blog :) jijah sentiasa ada... jaga diri baik2 yer syg~

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
10/18/2012 10:40 AM delete

Jadi org sabah dah yer...hehehe

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
10/18/2012 10:47 AM delete

jangan sedih2 tau... tak per kat sabah nanti mesti ok punya la... mula2 maybe belum biasa

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
10/18/2012 11:14 AM delete

sedihnye jijah nak pergi sabah dh...tp xpe, isteri kena selalu dkat ngan suami kan...

Reply
avatar
Nonie
AUTHOR
10/18/2012 11:15 AM delete

itu keputusan jijah y terbaik...yakin lah.moga jijah dipermudahakn segala urusan kt sana yer..
nonie pun sama,next week akn pindah ke singapore.sama mcm apa y jijah ckp tu..apa guna kawen kalau xdpt hidup bersama.nonie pun rsa betapa xmnjalankan tnggungjwb sbg seorng isteri.xpe jijah..kita sama2 mulakan hidup baru kt tmpat baru .chill ^_^

Reply
avatar
10/18/2012 11:21 AM delete

Jaga diri Di. Tempat org ok

Reply
avatar
10/18/2012 12:36 PM delete

boleh la eza melawat jijah time kalau bercuti di sabah :)

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
10/18/2012 12:48 PM delete

jiejah balik sini shida baru kahwen kot hehee ^_^

moga selamat pergi dan smpai ke destinasi ya jiejah :)

Reply
avatar
10/18/2012 1:08 PM delete

selamat berangkat kak jijahh...janji dok ngan somi kan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 1:28 PM delete

@PinkUmmi tu la pasal.. sabar je lah..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 1:29 PM delete

@Nonienonoe bg jijah semangat balik! tq syg.. sama2 lah kita sesuaikan diri di tempat baru..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 1:31 PM delete

@shidaR haihh lambatnya shida kawen...hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 1:31 PM delete

@mizz miaizzati huhuhu yelah.. even dia belayar pon..

Reply
avatar
shizansyafik
AUTHOR
10/18/2012 2:25 PM delete

jijah kena sentiasa update tau.. semoga segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan ALLAH.. dengan izinNYA, semoga lepas ni cepat2 dapat baby

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
10/18/2012 2:32 PM delete

bestnya kan lepas ni dapat bersama suami tercinta hehehhe...
suasana baru.. angin baru kawan baru.. hope dapat suaikan diri nanti ye

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 3:25 PM delete

@syiela harap sgt dapat sesuaikan diri.. takut pulak kak..huhuhu

Reply
avatar
10/18/2012 4:17 PM delete

salam...
sangat best dapat tinggal ngan suami..moga sentiasa bahagia dan seronok ditempat baru...

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
10/18/2012 6:57 PM delete

kalu bcakap bab parent, mmg sedih... akak yg duk semenanjung ni je pun, setiap kali jumpa parent n nk balik semula dkt rumah akak, mesti bergennag air mata...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 7:34 PM delete

@IntaNBerliaN kan... ni kan duk jauh2.. serius sebak rasa hati..huhuhu

Reply
avatar
10/18/2012 8:40 PM delete

cuba call la kak,dpt ke tak keta crtr tu..klu xdpt,nnti cri keta sewa tuk 2minggu..kot kot leh dpt murah kan....eca da tnya mkck,dia tggl kt telipok ria tu,tpi xde gk..so,duk mana nnti,klu xdpt masuk ruma sewa tu?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/18/2012 9:04 PM delete

@Eca Dwinky Asha emm tumpang rumah kawan suami akak kot.. dia kursus..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
10/19/2012 9:13 AM delete

mudahan selamat pergi, selamat sampai ye kak jijah.. 3-4 tahun tu kejap je, pejam celik je rasanya nanti. hehe..

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
10/19/2012 9:50 AM delete

bestnyaaa...sure jijah tak sabar giler kan?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/19/2012 11:14 AM delete

@aisya hehe harap2 macam tu lah...huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/19/2012 11:14 AM delete

@Zie Madini tak sabar nak duduk gan suami.. tapi takut bila pikirkan keje.huhuhu

Reply
avatar
10/20/2012 10:10 PM delete

smoga dipermudahkan sgala urusan sepanjang kt sana ^^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2012 12:25 AM delete

@caliph shuriken InsyaAllah caliph.. moga di permudahkan..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!