Dah Balik Sabah...

8:00:00 AM 27 Comments A+ a-


Semalam petang flight jijah ke Sabah..
Alhamdulilah selamat sampai....

cabaran dengan keseorangannya membawa 2 beg.. satu beg galas.. satu beg jinjang..berat tu...
awal-awal dah pesan dengan baby supaya baby sihat dan aktif sepanjang perjalanan..
risau juga kan..sepanjang perjalanan nak naik flight..jauh berjalan kaki nak ke kapal terbang dan bila kapal berlepas dan landing tu takut tekanan dan hentakan..
tapi Alhamdulilah dalam kapal terbang baby aktif bergerak...

ingatkan perut kecik 5bulan ni orang tak perasan jijah mengandung..
last-last masa nak tunjuk boarding pass kena tahan jugak..padah pakai baju pregnant! huhuhu
kena la sign borang Limited Liability Statement..maknanya kalau terjadi apa-apa kita tak saman pihak flight..
dan krew tu siap pesan nanti kandungan >28week kena tunjuk surat doktor.. boleh naik flight sehingga 34week jer..hohoho

di sebabkan suami belayar makanya kena lah naik teksi dari airport KKIA 2 ke rumah jijah.. cas rm55..
jadilah dari takde sape nak ambil kan...huhuhuhu :(
yang malangnya sebab seminggu jijah balik kampung dan suami belayar..
kereta pula tak boleh start.. bateri plat la tu kan.. start-start tak leh...huhuhu

hari ni baru nak minta tolong sape-sape jumpkan kereta dia dengan jijah..
harap-harap berjaya lah...sebab nak keje malam nanti..
bila dah start enjin nanti nak terus pergi kedai kereta beli bateri baru...
rasanya dah nak 3tahun tak tukar bateri..huuuu

dah dah..panjang sangat citer ni....
cabaran kan bila kesorangan kat tempat orang... suami pulak takde..mak ayah jauh...huuuu :(
sabar la wahai hati...
moga jijah terus kuat dan tabah di sini.... -_-"



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

27 insan comel komen

Write insan comel komen
Chic Na
AUTHOR
4/29/2013 8:24 AM delete

baby seronok dpt naik flight. hope ada yg sudi membantu mummy ni. ;)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
4/29/2013 8:50 AM delete

Salam Jijah, keje kat Sabah dah?
jijah naik flight dari mane?
jijah take care...

Reply
avatar
4/29/2013 9:11 AM delete

alhmadulillah selamat smpai..

Reply
avatar
::Aja::
AUTHOR
4/29/2013 9:33 AM delete

Jijah..welcome back to sabah.hihi.bertabah ye jijah...mmg ptt pon nnt apply ct awl n mk sure mntk surt dr doc.bl brg2 bb kt smnnjung je k.tkut kang nk bwk blk xlart dh.hihi.gud luck..

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
4/29/2013 9:54 AM delete

kalo pkai bju bese pn...org tetap taw kite pregnant...hehehe

Reply
avatar
4/29/2013 11:16 AM delete

mahalnya RM55...tpi mmg macam tu rate dia.kalau akak kenal keta cater..dorg xcas mahal camtu..paling kurang RM30 je.

Reply
avatar
eima
AUTHOR
4/29/2013 11:27 AM delete

wlupun dekat jijah ngan suami pun jauh jugak kadang2 kan... hmmm

demi negara ...

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
4/29/2013 11:48 AM delete

jijah.. kuat ye sorang2 kat sana.
sekarang kereta dah boleh start blom?

Reply
avatar
marniey zul
AUTHOR
4/29/2013 12:09 PM delete

tabah lah kak jijah. :) nanti ada lah org tolong tu.. :3

Reply
avatar
nasha
AUTHOR
4/29/2013 12:53 PM delete

ya Allah,kuatnya jijah..tapi nak buat mcmana kan,dah tinggal sorang2,kena kuatkan jugak dri dgn bwk perut lg kan..xpe,sabar itu manis,semoga ada nikmat disebalik kesabaran jijah ni..;)

Reply
avatar
4/29/2013 1:28 PM delete

Alahai sabar ye..
bertugas kt sabah ye jijah..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
4/29/2013 1:33 PM delete

kesiannye kak jijah.. huhu..
baby, jaga mama elok2 ye.. hehehe..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 2:59 PM delete

@eMMejijah naik flight dari LCCT kak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 3:00 PM delete

@Eca Dwinky Asha tak kenal keta cater pon eca..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 3:00 PM delete

@eima kadang2 rasa diri ni tak kuat sgt kak.. tapi terpaksa..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 3:01 PM delete

@dhiera Alhamdulilah dhiera.. pas jumper n tukar bateri baru dah ok dah kereta..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 3:02 PM delete

@fairus mohamad noor yer kak.. jijah keje kat sabah ikut suami..

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
4/29/2013 3:28 PM delete

nt lm2 bse r. Hihi.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 3:51 PM delete

@cik chinta huhu kdg2 rasa tak kuat..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
4/29/2013 4:57 PM delete

Kesiannya.. Tapi mesti happy sangat-sangat balik Sabah. Akak dok kat mane?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 6:39 PM delete

@Isabel Diaz happy kalau dapat jumpa hubby..huhuhu akak duk kat telipok.. keje kat likas..

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
4/29/2013 7:25 PM delete

sabar ye jijah.. semoga dipermudahkan segalanya

Reply
avatar
4/29/2013 8:41 PM delete

takpe jijah,belajar bedikari dan bersusah2 skang..so nanti ble susah,kita tau ape nak buat kan..be strong hokeh..baby kuat sebab mommy kuat :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/30/2013 3:37 PM delete

@Shizan Syafik insyaAllah..harap2 semua berjalan dgn lancar..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/30/2013 3:37 PM delete

@Azhafizah Md Nor tq dear fiza.. hope jijah lebih kuat selepas ni..huhu

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
5/03/2013 5:15 PM delete

sib baik bby dok diam2 kan..
dugaan betoi kan.
nak suruh tukar bateri bau ler tu..

ciksu, kalau nk blk kg tak bawa keta.. cabut je plug bateri tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/03/2013 10:16 PM delete

@QasehnyaRania oo kena cabut yer baru bateri tak plat??

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!