38Minggu...Adakah Ini Checkup Yang Terakhir???

3:09:00 PM 36 Comments A+ a-


Pagi tadi checkup 38minggu.. rutin macam biasalah cek berat, cek kencing, tekanan darah dan last cek perut. anakanda memang dah masuk lorong.. tu pasal rasa mencucuk je bila mama berjalan/duduk.

checkup 22/8/2013
:
v

tempoh hamil: 38/52+2/7
tekanan darah: 110/60
turin: Normal
hb: 11.9
berat badan: 54.4kg naik 1.4kg dalam masa seminggu!!
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 38cm
fetal heart rate: 145/min


nurse siap pesan kalau dah bersalin telefon klinik notifikasi dah bersalin.. nanti senang nak melawat ke rumah..

dalam jam 2am semalam jijah start sakit perut memulas-mulas.. berguling-guling atas katil.. mengiring kiri atau kanan serba tak kena.. kerap pula tu. tapi diamkan je sampai ke checkup pagi ni.. tapi syukurlah tadi pagi tak berapa sakit sangat. siap pakej sakit dada dan mual je.. huuu

due date lagi dua minggu tapi kalau anakanda nak keluar awal pon "mama on je nak".. anakanda pon dah cukup matang ni... tapi kalau boleh tunggu papa habis belayar yer.. minggu depan je lagi... tak sabar nak tengok anakanda mama ni.. 

dan adakah ini checkup mengandung jijah yang terakhir? sakit-sakit perut mula kelihatan.. bila-bila masa baby boleh keluar.. takut pula nak pergi hospital cek bukaan.. harap di permudahkanlah  jijah bersalin ya Allah ^___^



Ya Allah izinkanlah dan permudahkanlah anak dalam kandungan ini lahir dengan mudah dan sempurna..
ampunkan lah segala dosa dan ringankan kesakitan ini.. Amin..


menanggung kesakitan perut sekejap sekejap..huu :(



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

36 insan comel komen

Write insan comel komen
khadijah
AUTHOR
8/22/2013 3:22 PM delete

Amin semoge dipermudahkan. Dah bersalin nanti jijah update boleh tau pengalaman ngan nak tengok pic baby jijah♥

Reply
avatar
ekin schmidt
AUTHOR
8/22/2013 3:37 PM delete

take gud care of health :)
nanti anak dah keluar jrang la update ni..
bz ngan anak :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
8/22/2013 3:44 PM delete

Jijah, MIL akak ckp, kalau baby boy, keluar awal tau.. mksudnya xgenap 40 mggu la...

pe2 pun, jaga diri tau.. nanti kalau dah nak kne msuk labour room tu, cpt2 minum air zam2 sampai hbs.. nanti cpt sikit laluan tu terbuka... mkn buah kurma tau.. nanti dpt tmbah tenaga time nak teran tu...

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/22/2013 4:29 PM delete

Fiqah yang rasa nervesnya...amin..semoga dipermudahkan..

Reply
avatar
Ayu Zan
AUTHOR
8/22/2013 4:29 PM delete

sepupu ayu baby boy gak. due dia awal sept tp semalam dah lahir. heehe

jijah.. ayu doakan smua selamat....

Reply
avatar
Salma Tayo
AUTHOR
8/22/2013 4:35 PM delete

moga dipermudahkan..ameen.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 4:46 PM delete

@khadijah insyaAllah yunk kalau ada masa berblog..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 4:48 PM delete

@IntaNBerliaN macehh nasihat kak.. air zam2 n kurma dah standby ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 5:25 PM delete

@Fiqah insyaAllah.. Amin...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 5:25 PM delete

@Ayu Zan alamakk sama due dgn jijah la tu awal september.. tunggu je la ni yunk..

Reply
avatar
ZQ Batik
AUTHOR
8/22/2013 5:39 PM delete

Good luck Jijah. Semoga dipermudahkan segala urusan & take care tao...

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
8/22/2013 7:33 PM delete

wah.. bestnya jijah.. dah ada tanda2 tu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 8:08 PM delete

@ZQ Batik tq sis! moga dipermudahkan.. Amin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 8:08 PM delete

@Shizan Syafik doakan jijah cepat bersalin yer..

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
8/22/2013 8:46 PM delete

Semoga dipermudahkan jijah.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/22/2013 8:53 PM delete

in shaa ALLAH jijah.
ciksu pulak yg dah excited ni :)

dengar nasihat kak ina tu tau ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/22/2013 9:13 PM delete

@QasehnyaRania baiklah ciksu.. jijah dengar nasihat kak ina..hee

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/22/2013 9:46 PM delete

in shaa Allah dipermudahkan,dik...;)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/22/2013 11:55 PM delete

InsyaAllah dipermudahkan...kalo dh de tnda2 awl baik standby je jijah...takut anakanda nk kuar awl tuh

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/22/2013 11:56 PM delete

Lpe lak..jijah nk send no fon jijah kat akak ye..no fon akak de kt blog..jijah pntang kat PD kan...nti leh akak dtg tgk baby...

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
8/23/2013 8:14 AM delete

semoga dipermudahkan yunk... x lama dah lagi tu.. akak bersalinkan aisya ari tu 39w x silap... eh, x sampai kut... hehe.. :)

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
8/23/2013 9:49 AM delete

Insyaallah semua akan selamat. Bebanyak berzikir...doa yg terbaik buat jijah...:)

Sakit tapi di peghujungnya ada bahagia.

Reply
avatar
Fifi Nadhrah
AUTHOR
8/23/2013 10:12 AM delete

moge di permudahkan segalenye jijah..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/23/2013 10:34 AM delete

sy pulak nervous kak.. semoga selamat semuanya.. huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 1:04 PM delete

@Mimi Azirah tapi xde tanda2 pon kak.. lambatnya..huuu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 1:05 PM delete

@Mimi Azirah ok kak.. t jijah pm akak yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 1:05 PM delete

@mOoN itulah kak.. ni 38w++ pon xde tanda2 lagi ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 1:06 PM delete

@JunAina maceehh nasihat akak.. insyaAllah jijah buat yg terbaik.hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 1:07 PM delete

@aisya hehe doakan akak yer :)

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/27/2013 1:02 PM delete

baby main2x lagi yer jijah..hihihi,..takpe.nanti dia nak kuar mudah-mudahan senang..berat naik tu pecah rekod nampaknya.hihihi :p

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/27/2013 1:41 PM delete

@ayut saja main acah2 ni..huuu berat naik ayut masa preggy ni..bukan sng nak dapat tau..hikhik

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!