Papa Belayar! Hukhukhuk

2:42:00 PM 56 Comments A+ a-


Ni la part paling tak best seakan di telan mati emak.. di luah mati bapa di saat menunggu hari.. encik suami cakap dia belayar..

lebih kurang dua minggu dia duduk darat sebab raya hari tu.. la ni kena belayar balik.. 
walaupun jijah dan suami jauhh terpisah.. dua bulan jijah di semenanjung sebab cuti nak bersalin, dia di sabah tapi ada satu yang buat jijah takut sebab takut takde line nak contact dia kat lautttt!!! wuaaaa :(

perginya dia belayar selama seminggu. balik darat lebih kurang 30/8.. 
dan sekarang bila-bila masa jijah akan bersalin sepanjang dia belayar.. hati risau nak bersalin.. bertambah risau pulak sempatkah dia balik emergency nak teman jijah dalam wad bersalin nanti... 
siapa nak azan anak? siapa nak tanam uri? hukhukhuk

ingin suami berada bersama sewaktu bertarung melahirkan zuriatnya..tapi bila di pikirkan tidak wajar kalau pentingkan diri sendiri.. 
lagipun sebagai isteri tentera suami bukanlah hak kita sepenuhnya bahkan menjadi milik negara..kami sama-sama pejuang walaupun dalam perkara berbeza..

mama tak sabar nak kamu keluar awal nak tapi kalau papa tengah belayar sekarang baik kamu keluar lepas papa balik belayar yer sayang.. boleh jadi anak merdeka 31/8.. InsyaAllah ^___^

tapi Kun fa yakun.. Kalau Allah kata bersalin.. bersalin lah...
Kita merancang Allah yang menentukan..
Sesungguhnya perancangan Allah itu sangatlah hebat...

redha dan berdoa agar suami dapat pulang dengan selamat.. dan daku selamat melahirkan zuriatnya tanpa dia di sisi... Amin....



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

56 insan comel komen

Write insan comel komen
Mimi Azirah
AUTHOR
8/23/2013 11:05 AM delete

Sabar ye jijah...nih lah ujian buat kita isteri tentera nih..akak nih lg la..mse nk bslin kan auni suami akak xleh blik tau...akak dh bslin bru die dpt blik...

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/23/2013 11:30 AM delete

Sabar la jijah..InsyaAllah semua okeh..

Reply
avatar
8/23/2013 11:47 AM delete

m3h doakan mse jijah bersalin nanti hubby jijah ade di sisi..m3h bersalin tiga2 anak semua hubby teman kan..hehe..

Reply
avatar
Ayu Zan
AUTHOR
8/23/2013 11:50 AM delete

in shaa allah smua selamat jijah...

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/23/2013 12:09 PM delete

alamak,sedih pula baca entri jijah ni..teringat masa dok berjauhan dengan suami dulu..

tak pe,jijah..in shaa Allah suami jijah dapat bersama-sama jijah dalam wad bersalin nanti..

Reply
avatar
ZQ Batik
AUTHOR
8/23/2013 12:12 PM delete

aduss!!! Bertabahlah Jijah. Stay strong for whatever kemungkinan...

Reply
avatar
::CIK LYNN::
AUTHOR
8/23/2013 12:37 PM delete

alahai...siannya k.jijah....sabar ya baby ;)

Reply
avatar
::CIK LYNN::
AUTHOR
8/23/2013 12:37 PM delete

alahai...siannya k.jijah....sabar ya baby ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 12:53 PM delete

@Mimi Azirah agaknya jijah pon camtu gak kot kak.. dah bersalin baru dia dapat balik..huuu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 12:54 PM delete

@IbuNoey insyaAllah mudah2an kak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 12:55 PM delete

@ZQ Batik yer kak.. jijah tawakal je ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 12:55 PM delete

@::CIK LYNN:: hehe baby dan mamanya kan kuat :)

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
8/23/2013 1:06 PM delete

banyakkan cakap ngan baby jijah.. ramai kawan bagi petua camtu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 1:34 PM delete

@Shizan Syafik hari2 cakap gan baby yunk..mmg nk time merdeka la ni...

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
8/23/2013 3:12 PM delete

Sape teman kan jijah bersalin nnt, kalo suami jijah takde?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 3:30 PM delete

@eMMe xde sape.. tapi makayah,mak n ayah mertua ada nanti..

Reply
avatar
8/23/2013 3:55 PM delete

jijah sbr ye. xpe besar pahala tau. insya Allah semua akan ok. rina doakan semua berjalan lancar. amin

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/23/2013 4:42 PM delete

as-salam.
itulah pengorbanannya
sabar ye dik.. in shaa ALLAH..

Reply
avatar
E'in
AUTHOR
8/23/2013 4:48 PM delete

sabar ye jijah... xmo sedih2... xpe, family yg lain kan ade... :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 5:05 PM delete

@Norhazrina Abdul Hamid terima kasih rina.. insyaAllah moga berjalan lancar..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 5:06 PM delete

@QasehnyaRania iya jijah sabar.. tawakal n redha :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 5:26 PM delete

@E'in syukur ein ada family lain macam makayah,makpak mertua dan abg kandung n family..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
8/23/2013 5:54 PM delete

Tabahnya sis. Law saya, depan mata pun masih tercari2. Mungkin saya masih muda kot. Hihi..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
8/23/2013 7:24 PM delete

inshaAllah dia doakan dari jauh. takmo susah2 hati k.. ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 8:28 PM delete

@Isabel Diaz hee nak kawen gan tentera ni kena tabah dik..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 8:28 PM delete

@Chic Na yer chicna jijah tahu dia sentiasa doakan jijah n baby..huu

Reply
avatar
8/23/2013 9:40 PM delete

sabar ye kak..insyaallah, baby dgr doa akak,dia kuar bila papa da balik sana ehhh..:)

Reply
avatar
8/23/2013 10:32 PM delete

sabar ye kak. insyaALLAH semuanya selamat :)

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
8/24/2013 12:14 AM delete

Kann..paham perasaan jijah. Akak pn gtu dulu. Kalau hubby kata g ops d luar daerah sampai berbulan, monyok ler akak pastu. Nak nak lg time preggy. Huh

Sbr ek jie. Kta wife anggota mmg selalu d tinggalkan demi negara

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
8/24/2013 12:19 AM delete

Seram sejuk akak bl dgr org nk beranak. Fobia akak. Hehe. Akak selama hampir 24jam alami kesakitan contraction yg teruk tanpa henti sampai akak mintak dorg inject akak ubt tahan sakit. Itu pn hanya dpt tahan sakit 80% je. Now zie phm kenapa Allah meletakkan syurga anak2 pd ibu. Subhanallah.

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
8/24/2013 1:21 AM delete

Sabar ye jijah.masa nk deliver ank 1st suami saya dlm ops pasir di lahad datu.5 bln x bleh jumpa lansung coz saya d perak n dia x dbenarkan blk.hari2 saya berdoa supaya dia ad ms saya lahirkan ank.alhamdulillah..2weeks b4 deliver,saya admit wad n suami dpt cuti sampai saya bersalin.utk ank ke 2,saya x hrp dia akn ada coz dia ad ops lain d sabah.anyways saya tetap berdoa.nasihat saya pd jijah:teruskan berdoa walaupun rs mustahil.kemudian tawakkal saja.Dia lebih ketahui ap yg terbaik

Reply
avatar
izzah
AUTHOR
8/24/2013 9:02 AM delete

doa byk2 jijah moga dipermudahkan...insyaAllah bila kita berserah, DIa akan tolong kita nanti...memang sedih bila suami xde kat sisi saat kit nk bertarung nyawa tu...tp tu satu pengorbanan yg kita kna hadapi...tiap orang lain dugaan dan cabaran...sabar yek dear =)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/24/2013 9:51 AM delete

@Zie Madini tula kak..kena la phm tugas dorang jugak

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/24/2013 9:54 AM delete

@Putri terima kasih nsht akak..insyaallah jijah akan terus berdoa utk dia ada di sisi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/24/2013 9:55 AM delete

@izzah ye la kan kak..lain org lain dugaannya..bersabar jelah..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/25/2013 10:56 AM delete

sedih pulak baca entri kak jijah ni.. huhu.. bersabarlah kak.. insyaAllah, manis ganjaran Allah buat org2 yg bersabar..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/25/2013 1:25 PM delete

@aisya hehe InsyaAllah dik..

Reply
avatar
Mrs Sweet
AUTHOR
8/25/2013 4:18 PM delete

Salam..
Sabar ye Jijah, mudah2an suami ada disisi saat melahirkan..
Klau tak sempat pun, pkir positif ye.. semoga Allah permudahkan, In Shaa Allah :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/25/2013 9:03 PM delete

@Mrs Sweet yer yunk.. jijah redha je kalau betul dia xsempat bersama jijah :)

Reply
avatar
8/26/2013 1:50 PM delete

amin...semoga akak melahirkan dengan selamat walaupun tanpa suami di sisi ..semoga suami akak selamat pergi dan balik .

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/26/2013 1:52 PM delete

cmna hari ni sihat ke dik :)
dah da tanda2 ke nak bersalin

p/s:in shaa ALLAH ciksu pos FM hari ni.
nanti pa pe msg ciksu ye :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/26/2013 2:41 PM delete

@QasehnyaRania sihat Alhamdulilah kak.. tanda2 xde lagi ni..hukhuk

Reply
avatar
Ira
AUTHOR
8/27/2013 8:59 AM delete

semoga baby jijah lahir masa papanya ada disisi mama. insyaAllah, doa bnyk2 moga suami ada disisi masa bersalin nnt.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/27/2013 12:11 PM delete

@Ira itu harapan jijah.. Amin..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/27/2013 1:01 PM delete

mlm 30 tu mintak2x jijah dh rasa sakit pastu si sapik ye dah balik smpi darat.haaa....insya Allah.doa byk2x yer..anak papa kan..dia mesti tunggu ayah yer tu ^^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/27/2013 1:42 PM delete

@ayut haa pandai ayut! memang macam tu pikiran jijah..hehe

Reply
avatar
Fifi Nadhrah
AUTHOR
8/29/2013 3:09 PM delete

inshaAllah.. pasti ade hikmah disebalik semue ni..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!