Risau..Takut...Huuu

11:02:00 PM 34 Comments A+ a-


Alahai hati tengah risau, takut ni sebab due date daku semakin hampir.. 
hari ini dah 29/8/13.. 39weeks++ dah.. due nanti 3/9/13 tinggal 5 hari je lagi...
tapi kenapalah anakanda daku ni macam tak nak keluar? best sangat ke anak duduk dalam perut mama ni? 
nak anakanda keluar awal sebab daku takut overdue nanti. lagipun cuti tanpa gaji ni sampai 3/9 je. kalau teroverdue tak tahu macamaner nanti.. huuuu risauu -_-"

hai laaa tanda-tanda nak bersalin pun takde lagi.. sekarang kerap sangat pergi tandas buang air sambil sambil tu tengok juga kalau ada lendir, darah ke atau air ketuban tapi masih tiada lagi. macamaner yer nak cepatkan bersalin..?? puas dah jalan itik satu rumah ni.. wakaka :p



anakanda mama cepat la kamu keluar sayang... jangan la buat mama risau selagi kamu ada dalam perut mama ni.. betul-betul nak tunggu papa balik belayar - ENTRY dan jadi anak merdeka ke nak?? huuu

korang doakan jijah yer.. kalau boleh jijah nak melahirkan anakanda ni dalam masa terdekat ni. mudah-mudahan termakbul.. Amin..

orang lain takut nak bersalin daku takut tak bersalin lagi ni..huuuu


Ya Allah izinkanlah dan permudahkanlah anak dalam kandungan jijah ini lahir dengan mudah dan sempurna..
ampunkan lah segala dosa dan ringankan kesakitan ini.. Amin.


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

34 insan comel komen

Write insan comel komen
Nurul Nadila
AUTHOR
8/29/2013 8:19 AM delete

BABY BOY EH JIJAH???HEEHEHEE BESTNYE

Reply
avatar
8/29/2013 9:02 AM delete

moga selamat brsalin dah dimudahkan urusan..follow sini.. :))

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
8/29/2013 9:18 AM delete

Sabar sis. Pasti keluar jugak tu. Insya Allah.

Reply
avatar
nabila zaremi
AUTHOR
8/29/2013 9:22 AM delete

jangan gabra jijah..nnti tekanan darah turun lak..hehehe

Reply
avatar
8/29/2013 9:51 AM delete

yui lak rasa berdebar yunk...

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
8/29/2013 9:51 AM delete

insyaALLAH tak lama dah tu yunk.. sabar ea.. makin fikir makin terasa lama nanti.. semoga dipermudahkan proses bersalin jijah nanti.. :)

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
8/29/2013 9:51 AM delete

insyaALLAH tak lama dah tu yunk.. sabar ea.. makin fikir makin terasa lama nanti.. semoga dipermudahkan proses bersalin jijah nanti.. :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/29/2013 9:59 AM delete

dgr ckp kak jijah baby ni.. dulu kak jijah selalu ckp nak dia jadi anak merdeka.. tu yg dia tunggu dulu kot.. hehe

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
8/29/2013 10:06 AM delete

mcm perasaan bercampur baul..tp yg pasti jijah teruja kan dear? kakak deqla pun tgh menghitung hari.. detik demi detik.. eh mcm lagu pulak..hihi.. moga selmt smuanya ye..

Reply
avatar
8/29/2013 11:11 AM delete

sabar jijah.doa banyak banyak.tak lama lagi je tu.harap harap semua baik baik je..fiza excited juga nak tengok baby jijah :)

Reply
avatar
8/29/2013 11:29 AM delete

Huhu sama la dengan saya kak..hari2 g tandas buang air mesti tengok..haha..sbb saya pun xde tande2 lagi..perut dah mcm jatuh dah kata mak..kalau saya tak deliver jugak smpai 1hb ni..kene admit ward.. Huhuhu

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
8/29/2013 11:40 AM delete

Dah dekat sgt nk bersalin ye jijah.byk berehat..nk push baby nanti guna byk tenaga..semoga selamat semuanya

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
8/29/2013 11:40 AM delete

Nak tunggu 31 ogos ni baru naknkuar kot :) semofa dipermudahkan semue urusan jijah amin ♥

Reply
avatar
eima
AUTHOR
8/29/2013 12:05 PM delete

bila sampai masanye keluar la die dear ... jgn la risau sgt .. klu tak leuar pas tamat cuti tanpa gaji tu amik mc syg ....

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
8/29/2013 1:26 PM delete

alahai, comel nye baju2 dia.. jeles i tau.. :p baby cepat2 kuar dr perut mama tau.. insyaALLAH.. semoga dipermudahkan ye jijah

Reply
avatar
IMaH
AUTHOR
8/29/2013 1:55 PM delete

Semoga dipermudahkan & Jijah selamat bersalin dengan mudah & baby pun sihat. Amin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/29/2013 2:19 PM delete

@Nurul Nadila ehh mane tahu baby boy?? hahaha

Reply
avatar
mama ila
AUTHOR
8/29/2013 2:25 PM delete

alahai..comel2 Nye baju baby..lagilah xsabar nak tengok baby pakaikan... hehe..sabar yer..semoga segala urusan dipermudahkan nanti...selamat bersalin ye =)

Reply
avatar
Fifi Nadhrah
AUTHOR
8/29/2013 3:07 PM delete

moge dipermudahkan segalenye jijah.. banyak2 berdoa..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/29/2013 5:16 PM delete

InsyaAllah Jijah jgn riso..mudah2an dipermudahkan semuanya

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
8/29/2013 6:47 PM delete

baby nak buat surprise kat mama la tu. mana tau betul2 anak merdeka. inshaAllah jangan risau2 sangat k. ;)

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
8/29/2013 8:19 PM delete

moga dipermudhkn jijah=)

Reply
avatar
8/29/2013 9:55 PM delete

waaaah, comeynyaaa barang2 baby tuu. sha penah dgr kalau nak senang beranak makan air kelapa dara. wallahualam.

Reply
avatar
~AmyLiana86~
AUTHOR
8/30/2013 12:33 AM delete

inshaa Allah jd anak merdeka nati..semoga selamat ye jijah..

alhamdulilah baby amy da nak masuk 3 bulan.. =)

Reply
avatar
8/30/2013 1:42 AM delete

orang kate kene banyakkan berjalan klau nak cepat. kate orang lah,hihi

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/30/2013 8:15 AM delete

Sabar yer..InsyaAllah semuanya ok..Baby happy jer duduk dalam perut tu. =)

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
8/30/2013 8:57 AM delete

InsyaAllah mudah2an dipermudahkan urusan, minum la air slusuh ke genggam fatimah ke

Reply
avatar
8/30/2013 2:35 PM delete

akak jangan risau..insyAllah semuanya akan bejalan dengan lancar ..amin.

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
8/30/2013 3:46 PM delete

isnyaAllah jijah...mudah-mudahan. bykkan berjalan tau. akak dulu selalu sebut pd baby masa dlm perut 'anak mama kalo nak keluar dh boleh dh nie, tp biar ada baba sekali ye' alhamdulillah memg mudah segalanya..dan time baby keluar pun baba dia ada sekali..

Reply
avatar
Ira
AUTHOR
8/30/2013 3:56 PM delete

salam jijah..
buat selamber & biasa2 je.. jgn risau2.. tenang bnyk2..
kalau ditunggu, terasa lama. so buat mcm biasa je..
baby jijah nk jadi anak merdeka tu n nk tggu papa dia balik, baru dia keluar..
apa2 pun, semoga selamat melahirkan ye & semoga dipermudahkan segalanya.

Reply
avatar
Ayu Zan
AUTHOR
8/30/2013 4:22 PM delete

jijah..in sya allah selamat..

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/31/2013 3:10 PM delete

tak pe,jijah..akak ari tu pun risau juga sebab due date dah sampai tapi masih tak keluar juga..kadang lambat sikit tu..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
9/01/2013 8:07 PM delete

moga selamat jijah keluarkan hero dlm baby tu yer.. ^^

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!