Searching Baby Carrier!!

2:47:00 PM 25 Comments A+ a-


Masa pregnant dulu tak pernah terfikir nak berbabywearing... tu pasal bab carrier ni tak masuk langsung dalam checklist barang barang baby yang kena beli... hahaha noob betul! langsung tak tahu bertapa pentingnya baby wear ni! huhh

Banyak pilihan baby carrier kat pasaran macam Ergobaby, Baby Bjorn, Snuggbaby, Chicco, Boba 3G, Jumpsac dll. harga ada yang murah dan ada yang beratus ringgit.  Jijah ada 3 pilihan baby carrier yang nak di beli iaitu brand Ergobaby, Boba 3G dan Snuggbaby. tapi harganya semua 300++.. menangiss wei nak beli! tapi sumpah cun ya ampun!


Ergobaby


Stork by Snuggbaby harganya tak semahal Ergo atau Boba, tapi kualiti hampir sama! 
cuma tak bestnya sebab ada corak-corak tu je..


Boba 3G  pun smart!


woww!! comel kan kalau pakai gini.. memang smart! colour n design pon best. nak buat kerja rumah pun senang dengan adanya baby carrier.. lebih-lebih lagi dah duk sabah ni jijah selalu berdua je dengan hakimi. nak bawa dia keluar kemana mana pun senang lebih-lebih lagi pasar. tak perlu guna stroller. stroller kan berat dan besar nak bawa.. huu~ 

ikutkan banyak carrier yang murah.. nak je beli.. tapi sangat la tak selesa. pikirkan keselamatan anak juga kalau jatuh.. dan kaki anak tergantung. kesiann ke anak..




so kena la buat pilihan yang tepat! mahal pon asalkan anak selesa...huhuhu carrier pon dah sama harga dengan stroller.. parahhh!!


p/s; korang pakai baby carrier apa... cer citer..
ingat nak ambil Boba lah.. huuu~~




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

25 insan comel komen

Write insan comel komen
10/22/2013 8:21 AM delete

Akak memang tak pakai baby carrier ni pun..Stroller lebih penting dari ni kot, tapi lain orang lain pendapat kan..Before this penah beli tapi tak pakai pun sebab tu malas nak beli takut membazir tak pakai jer.

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
10/22/2013 8:31 AM delete

part ni sarah beli ms knowledge kurang.kalau compare price yg berkualiti mmg sarah beli yg murah. pastu tengok zharif tak selesa je dlm tu.nak beli yg lain mcm membazir la plak.ergo macam best je.hehe

Reply
avatar
10/22/2013 8:37 AM delete

mama pakai brand baby kiko je, hihi. murah.. rm 75.

Reply
avatar
~AmyLiana86~
AUTHOR
10/22/2013 8:46 AM delete

adam pakai brand fiffy je rasenya..pakai tu pun sb org bagi..tu xbeli..tp adam xsuka duk dalam tu..lebih suka org dukung..huhu..jd simpan ler tuk adik2 dia nati..hehehehe

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
10/22/2013 9:23 AM delete

bab ni tak tahu sangat la akak ehhehe

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
10/22/2013 9:57 AM delete

a'aa la jijah.. cantik...

akak xpng beli pun.. akak dukung je anak2.. hihiii.. lgpun dorg cpt sgt berjalan :-)

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
10/22/2013 10:08 AM delete

Suka ergo n boba.. Nk cr jgk nnt..

Reply
avatar
shura shushi
AUTHOR
10/22/2013 10:22 AM delete

iolss pakai baby carrier jenama sweet cherry okay jer :)

Reply
avatar
Cik Puan Rara
AUTHOR
10/22/2013 1:01 PM delete

akkk suka ergo baby tu.lawaaa~

Reply
avatar
Ayu Zan
AUTHOR
10/22/2013 3:41 PM delete

semua ibu nak yg tbaik utk anak kan jijah. selamat buat pilihan..

Reply
avatar
PakcikLie PCL
AUTHOR
10/22/2013 5:26 PM delete

alamak bila nk ada baby lg ni..salam dari pcl blogger www.nazlee.com

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
10/22/2013 5:28 PM delete

Akak pun xbeli carrier nie..mula2 memg excited nak beli..tp bila pk pnjg cancella. Akak suka Ergo

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
10/22/2013 8:57 PM delete

comel2 la kak jijah.. hehe.. nk tolong kak jijah buat pilihan tak reti.. mampu puji cantik design je.. hehe

Reply
avatar
10/22/2013 10:26 PM delete

Boba tu macam okay je jijah..tgk macam lebih comfort

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
10/23/2013 8:28 AM delete

macam2 pesyen sekarang ni jijah yer... akak dulu beli kat pasaraya jenama KIKO je murah2 gitew.. biasa dan simple.. dan boleh dipakai sampai baby ke 3... hehehe

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
10/24/2013 11:09 AM delete

Akak yg xde ank kcik nih pun geram je tau tgk brg baby

Reply
avatar
Mizz ErMa
AUTHOR
10/24/2013 1:56 PM delete

hihi sy pon ada satu..tp xsure pulak brand apa sbb kak ipar yg kasi..so far belum test lagi baby carrier tu..hihi

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
10/28/2013 12:41 AM delete

hahaha...ap blh bt...fungsi sama harga pon sama la dear...slmt mensearching yer...hihih

Reply
avatar
Riana
AUTHOR
10/29/2013 2:56 PM delete

snuggbaby tu leh custom made...byk design sebenarnya kat fabolous mom,tiny tapir n byk tmpt jual lain2 design...kalau nk lg up leh custom made...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/29/2013 3:44 PM delete

@Riana wahh leh custom made yer,.. ni yg suka ni..

Reply
avatar
Riana
AUTHOR
10/30/2013 2:52 PM delete

aah leh custom made,kena rajin tgk kat web dia bila slot custom di buka...boba ok juga tp kain dia agak tebal n panas tuk iklim kita ni.lainlah kalau kita guna just nak gi shopping complex yg ada aircond je..sebelum beli apa kata try test ikut kesesuaian..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/30/2013 7:33 PM delete

@Riana oh yeker.. yg jijah rasa xbest snuggbaby tu yg ok yer. tq yunk.. lau tak jijah xtahu ni..
apa2 pon kena try baby duk dlm tu kan b4 beli..

Reply
avatar
irwa ni
AUTHOR
12/16/2013 8:08 PM delete

sy pkai egrobaby.. tp yg lecehnya kena pkai sekali dgn infant insert.. beli asing plak tu. lepas tu pakai dengan infant insert, mmg payah.. igtkn sy sorg je.. rmai lg kt luar sne yg susah pkai infant insert ni.. tgu baby besar skit, baru rasa ok.. menyesal pun ada.. baik je ari tu sy beli stroller jenama GB.. :(

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/17/2013 7:01 PM delete

@irwa ni yelah kan..jijah pon beli ergo..mcm myesal je beli..huhuhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!