Fynn Jamal - Arjuna Beta

9:00:00 AM 15 Comments A+ a-


Actually baru pertama kali dengar lagu ni masa ondaway nak pergi kerja..
almaklumlah time drive jer dengar radio pastu terus tak dengar2.. hehe

first time dengar lagu ni.. Allah syahdunyaa....best!
puitis sampai menyentuh naluri keibuan diriku ni..
lirik menyentuh hati ku....
tetiba rasa seronok dodoikan hakimi dengan lagu ini... sambil peluk dia.. kira lagu ni satu nasihat berguna buat dia pada masa hadapan kelak.



Arjuna Beta- Fynn Jamal
Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
jengking dan ular
bonda takkan berundur

Nyamanlah arjuna beta,
mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul, anakanda,
tak jelas mata
ambil yang sarat duri

Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhanmu ada
takkan engkau tercela

Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu, anakanda

Hiduplah arjuna beta,
biarkan jasad yang lupa
Selama Tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah arjuna beta,
mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa


betapa sayangnya ibu pada anak-anaknya kan...
lagu ni untuk mu zulhakimizaim.. mama sayang hakimi.. tsk tsk... sobsob


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
2/27/2014 9:33 AM delete

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
2/27/2014 10:20 AM delete

Samalah kita Jijah dengar radio masa naik kereta je.

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
2/27/2014 10:51 AM delete

thanks share,... nak dengar gak la.. :-)

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
2/27/2014 11:02 AM delete

lagu ni mmg sesuai buat dodoi bby..sy suka liriknya tu...

Reply
avatar
Kopiolimauice
AUTHOR
2/27/2014 11:25 AM delete

salam singgah...
ni bukan bb je tido..mama dia pun tetido skali..mendayu2 lagu nya..

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
2/27/2014 12:05 PM delete

kak ping..follow ig dia pun best

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
2/27/2014 6:23 PM delete

SA x pernah lagi dengar lagu ni...nanti nak dengar betul2...

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
2/27/2014 7:34 PM delete

memang menusuk kalbu lagu ni.. cikna pun dah jatuh cinta.. :)

Reply
avatar
2/27/2014 9:28 PM delete

lagu ne kan, fynn buat masa anak dia warded pembedahan jantung :(

eca pun pena dodoikan AdamHaziq dengan lagu ne

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
2/27/2014 10:31 PM delete

best kan lagu ni kak jijah. huhu

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
2/28/2014 8:29 PM delete

Lagu funn jamal mmg menusuk kot..huhuhu.lirik pnuh spontan tp sangat puitis....

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
3/04/2014 2:05 PM delete

ni lagu feveret Ros jugak.. tersentuh hati dengar..

Reply
avatar
3/05/2014 4:54 PM delete

puisi dijadikan lagu untuk anak sendiri..sweet

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
3/08/2014 3:32 PM delete

memang menyentuh perasaan lagunya.akak ni bila dah bergelar ibu ni,memang terasa sayu bila teringat arwah mak.betapa besarnya pengorbanan seorang ibu kan?

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!