Annual Leave Berapa Hari Lagi Tinggal??

8:00:00 AM 17 Comments A+ a-


Annual leave daku setahun 25 hari. belum campur public holiday lagi..
sekarang dah nak dekat bulan 11 cuti tahunan tinggal lagi 20 hari. banyak ke sikit tu??? heee  tu kira sikit tau.. ada staff 40 lebih lagi cuti tahunan dia. nampak tak.. nampak tak betapa susahnya nurse ni nak dapat cuti lama-lama.. hahahhaa

ini la jadi nurse bukan dapat cuti pun... orang public holiday kita kerja. jadi cuti public holiday tu terpaksa simpan dulu.. bila simpan banyak2 dapat la balik kampung guna cuti tu.. tak guna cuti tahunan.. cuti tahunan boleh carry forwad ke tahun depan.. bertambah lagi cuti.. ngeee~~

lagipun.. cuti tahunan ni kena simpan standby jika ada kecemasan, anak sakit, kereta rosak, pengasuh ada hal.. tu semua berguna. sebab tak tahu apa akan jadi akan datang..

tapi ingat bulan 11 ni nak balik kampung lah.. kalau dapat cuti la.. emmm -_-" sedih.. dakuu kalau boleh tiap-tiap bulan nak balik cuti kat semenanjung sampai la dapat transfer.. kesiannyaaa :( sabar.. sabar.. sabar akan manis akhirnyaa... inshaaAllah..


p/s: eh korang punya cuti tahunan berapa hari setahun? dan tinggal berapa hari lagi??




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

17 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah Feeona
AUTHOR
10/27/2014 4:08 PM delete

Untuk la cuti tahunan banyak dan boleh carry forward. Kami ni cuti tahunan sikit jer..tak boleh carry forward lagi..

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
10/27/2014 7:49 PM delete

jijah please jgn tanye cuti Ros tinggal brape.. #sentap. hahaha

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
10/28/2014 7:41 AM delete

lima hari je jijah!..

cuti banyak abes sebab pengasuh!..

-_-'

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
10/28/2014 1:47 PM delete

Akak cuti tahun 18 hari je tapi balance g ada cuma 1 hari setengah lagi kesian! ahahahaa...

Reply
avatar
10/28/2014 4:01 PM delete

harap jijah cepat dapat transfer semenanjung..senang dah dekat ngan family n husband kan..

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/28/2014 8:27 PM delete

@Fiqah Feeona yelah.. cuti tahunan sikit tp bila ada public holiday cuti. sabtu ahad cuti..lg best!

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/28/2014 8:27 PM delete

@ros_reeza hahhaa tu la banyak guna sangat cuti tu.. lalala

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/28/2014 8:28 PM delete

@InaYusoff yeker.. siannya.. mesti susah bila kalau pengasuh ada hal.. xleh jaga anak kita

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/28/2014 8:28 PM delete

@JunAina peh berani kak amik risiko tinggal lg 1 hari nk sampai hujung tahun

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/28/2014 8:29 PM delete

@Azhafizah Md Nor Amin.. mudah2an cepat la dapat transfer ni fiza

Reply
avatar
10/29/2014 9:41 PM delete

klu bini2 askar ne, insyaallah cepat je transfer tu kak..sabar ye :)

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/30/2014 9:32 AM delete

@Eca Dwinky Asha sama je eca.. kena tunggu intake baru masuk boleh leh transfer sekali

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
11/02/2014 2:46 PM delete

Byk la tuh jijah...akak tgl 10 ari aje

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/03/2014 7:07 AM delete

@Mimi Azirah hehehe susah nak cuti lama2 kak

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/04/2014 4:43 PM delete

ciksu xda cti tahunan la..

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
11/08/2014 11:11 AM delete

Bila jd fulltime housewife lngsung xde istilah cuti.. Hukhuk

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 12:06 PM delete

Full time housewife tak ada cuti.. Balik kg pun ttp kena buat kerja.. :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!