Resepi Electric Lunch Box: Sup Ayam

3:00:00 PM 6 Comments A+ a-


Tak la hebat nak bagi korang resepi. tapi nak juga share resepi yang telah daku buat dengan menggunakan Multifunctional Electric Lunch Box ni.

Sebelum ni daku menggunakan slow cooker untuk memasak makanan hakimi. malam sebelum tidur dah petik suis untuk masak bubur hakimi supaya pagi tu kembang elok je. sekarang bangun jam 4 am pon boleh sebab dengan gunakan lunch box ni boleh memasak dalam masa 45min-1 jam!!

Hari tu resepi Ikan Masak Pindang/Singgang. then dah daku try adalah:

Sup Ayam

1. Bawang putih, bawang merah, rempah 4 sekawan
2. Kentang belah 4
3. Masukkan semua sekali dan air dalam ELB
4. Air 120ml letak kat body ELB
5. Tunggu 45min-1jam sup ayam pun siap :)



Takde minyak. sesuai untuk homemade baby. sup ayam pun nampak begitu sedap. mama pun join makan sekali :)

try lah!!


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

6 insan comel komen

Write insan comel komen
10/30/2014 6:37 PM delete

memang mudah dan sedap tu jijah..

Reply
avatar
Rizziela
AUTHOR
10/31/2014 9:51 AM delete

senang kan..cmapak aja,,esok siap

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
11/02/2014 3:08 PM delete

Sedapnya sup ayam

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/04/2014 5:06 PM delete

simple kan.jimat masa.sambil tunggu blh buat kja lain

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
11/08/2014 10:50 AM delete

Sedap pula tgk sup tu.. :)

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 1:51 PM delete

Nampak sedap at sup yu jijah.. Jap lg nak buat sup jugalah..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!