2nd Pregnancy Diary: 32 Weeks Pregnant

4:00:00 PM 10 Comments A+ a-


2nd pregnancy ni cepatnya masa berlalu.. sedar-sedar dah 8 bulan pregnant!
syukur Alhamdulillah kandungan sihat, aktif dan lasak sampai nampak berbonjol bonjol perut mama.. hikhikhik



checkup 32/52+ 5/7 hari ni..
Berat : 52kg
HB: 11.8gm!!

yeyyy..!! macam tak caya je darah naik sampai 11.8gm berbanding 10.7gm sebelum ni... nurse pun terkejut... mihmihmih

nak maintainkan HB ni bukan mudah...lupa makan apa sebelum amik darah ni.. 
Iberet memang makan hari hari.. rasanya sebelum tu makan epal, epal hijau dan buah oren sunquick kot.. harap-harap next amik darah HB naik lagi...

adikbaby ni, bila nurse cek perut kemain dia bergerak-gerak sampai berbonjol bonjol.. tak duk diam! susah nurse nak cari denyutan jantung dia...nasib baik lilitan perut sama dengan kandungan sekarang 31cm dan kepala pun kat bawah..  


cuma.. cuma, 

referral doktor untuk jumpa Doktor Pakar O+G belum dapat lagi untuk status 1 previous scar sebab czer dulu.. harapan mama kali ni berjaya VBAC dan dapat bersalin normal.. Amin...






All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
Qaseh Suhaida
AUTHOR
12/10/2015 4:22 PM delete

Betul2..masa cepat sgt.
Sy pun dah 9bulan tunggu masa aje

Reply
avatar
aryan azra
AUTHOR
12/10/2015 4:56 PM delete

inshaAllah...moga dimudahkan urusan jijah, dan moga dapat bersalin normal nanti ye

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
12/10/2015 5:22 PM delete

xlama dh tu.. ina doakn semoga semuanya selamat.. doakn ina yer...

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
12/10/2015 6:19 PM delete

semoga dipermudahkan utk jijah n baby

Reply
avatar
12/11/2015 1:07 AM delete

Huhuhuu.. excited sgt.. wife pun bru jer bersalin ank sulung... senyum tanda kesyukuran sampai seminggu pun tak puas huhuu :D

Reply
avatar
12/11/2015 1:07 AM delete

Moga urusan kali ini semua nyer dipermudahkan Allah amin

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
12/15/2015 8:25 AM delete

In shaa Allah.. Moga rezeki jijah adk bby lahir scra normal. ;)

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
12/16/2015 3:57 PM delete

Semoga dipermudahkan...

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
12/28/2015 2:53 PM delete

alhamdulillah. elok dah hB tu.
moga terus sihat ye hingga ke saat melahirkan :)

Reply
avatar
12/30/2015 5:44 PM delete

cepatnya membesar baby :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!