Petua Lobak Tahan Lama

9:00:00 AM 5 Comments A+ a-


Lobak merah segar memang enak di masak dengan pelbagai cara. Jika tak kena cara penyimpanannya, ia tidak mampu bertahan lama. 
Bagi mengelakkan masalah ini ada petua yang boleh anda cuba,




Caranya,
Bersihkan lobak merah menggunakan tisu dan elak lobak daripada terkena air. kemudian ambil aluminium foil dan balut lobak merah yang di bersihkan dengan kemas.
akhir sekali simpan di bahagian rak sayur dalam peti ais anda. lobak merah akan tahan lama dan rasanya kekal enak apabila di gunakan semula..


Selamat mencuba :)


sumber: MamaGFoodIndustries



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

5 insan comel komen

Write insan comel komen
sya mimie
AUTHOR
12/15/2015 8:22 AM delete

Sllu smpan dlm plastiknya je. Alhamdulillah lma jgk bertahan..

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
12/15/2015 11:52 AM delete

selalunya mcm tu laa sy buat tp x de laa smpi berbalut bagai ;-)

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
12/18/2015 2:08 PM delete

setskat ni alhamdulillah balut dgn paper. tahan lama
kekadang ptong sesiap, jgn basuh simpan dlm tupperware. nk guna pon cepat. hikhiks

Reply
avatar
12/20/2015 8:57 AM delete

slalu kalo beli ada surat khabar balut carot.. ehe ituje la terus sumbat masuk fridge ngeh2..

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
12/28/2015 2:48 PM delete

bagus la.
byk tips.
aida skang ni da belajar dari pengalaman.
beli skit skit.
if not kan jijah, berakar mcm2 dlm fridge :) ha ha ha...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!