Bengkung Moden Atau Bengkung Lilit

8:30:00 AM 5 Comments A+ a-


Bengkung Moden vs Bengkung Lilit??

Dua dua bengkung dah merasa.

Masa mengandungkan hakimi beli bengkung lilit rupa2 nya bersalin czer. jadi tak pakai pun bengkung lilit tu. pastu kawan suggestkan bengkung moden. so belilah jugak. 




Bengkungmoden ni boleh pakai khas untuk bersalin pembedahan.  ia dapat membantu menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka. Paling penting dapat sokong/ampu bila kita bersin, batuk. tak lah rasa sakit.

pastu buat pembedahan appendix pula kat sabah. pakai balik bengkungmoden ni untuk support perut sepanjang perjalanan dari airport KK ke KLIA. pheww~~ Alhamdulillah takde masalah :)


tapi bila bersalin normal anak kedua, bengkungmoden tak berapa sesuai.sebab tak grip kuat!



tukang urut ikat kemas dan ketat sampai nak buka pun tak boleh. cuma satu jelah leceh nak buka dan pakai balik bila pergi tandas. hihihi

dan anak ketiga berpantang sendiri pakai bengkungmoden sebab takde sapa nak pakaikan.. huhuhu nastijahnya perut muncittt... wuaaaa :(

kalau cakap berdasarkan pengalaman daku, better bengkung lilit sebab dia grip betul2 perut n punggung kita. so peluang nak buncit takdelah janji konsisten pakai.

anda bagaimana pula??



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

5 insan comel komen

Write insan comel komen
7/20/2017 8:39 AM delete

tadak pengalaman lagi hehe..

Reply
avatar
8/02/2017 11:29 PM delete

buat squad..perut cntik punggung mantap.hahaha

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
8/05/2017 11:28 PM delete

emy pakai bengkung yg mak punye,,stail orang lama dlu yang jahit sendiri je,..tapi wajib pakai la huhuhu

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/22/2017 12:05 AM delete

Bagus cadangan eca tu.

Reply
avatar
Azhafizah MN
AUTHOR
9/17/2017 6:36 PM delete

kalau ikutkan pakai yang lebih bagus..tapi itulah yang jenis lilit tu mmg kena ada org tolong pakaikan dan bukak..lagi nak ke tandas tu leceh juga.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!