Khemah/Kanopi Perkahwinan

9:00:00 AM 24 Comments A+ a-


Assalamualaikum..


rasa macam perkahwinan ni bukan kita punya jer. hahaha bukan sebab ape sebabnya keluarga yang menentukan ikut pilihan mereka. langsung tak boleh bersuara sekali pon.. ah tension sungguh!! kihkihkih


bila jijah bagi idea ade je yang tak kena. alahai. payah la gini.. huhuhu ayah dah siap booking khemah,catering untuk majlis nanti. orang tu bukan betol-betol ada buat bisnes khemah pon. jijah tak pasti khemah tu die akan sediakan tirai,sarung kerusi serta riben tu. tapi jijah nakkkkkkkkk!!! huhuhu



tak pasti ada sarung kerusi,langsir macam khemah atas ni. 



kalau kanopi transparent cam ni kan best!



katering siap khemah





meja makan beradap pon jijah tak pasti die sediakan macamaner. ade kerawang ke. biasa ke. hiasan atas meja bagaimana. makanan pon die tak sediakan. kena cari orang lain buatkan makanan pengantin. huhuhuhu


cukup lah 5 khemah rumah jijah. jemputan pon 800 orang jer. satu dah skip untuk meja beradap. tinggal la 4 jer. hehe


jijah prefer kerusi meja panjang macam ni sebab ramai orang boleh duduk dan tak berebut nak cari tempat duduk makan. 



meja panjang ramai boleh duduk


dah banyak jijah pergi kenduri kawen pakai meja bulat ni. memang kesian. sampai berdiri orang cari tempat duduk. tak ramai boleh masuk. kalau satu keluarga tak semua boleh duduk sekali. tu atas pengalaman jijah lah.



tak nak meja bulat ni.


ape-ape pon jijah cuba yang terbaik untuk wedding jijah. kena slowtalk baik-baik dengan family. harap-harap die boleh carikan macam jijah impikan. huhuhuhu T_T


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
12/29/2011 9:31 AM delete

mmg pyh yg bulat..makan ruang..

tmbh lak ramai yg berdiri menunggu~

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
12/29/2011 9:49 AM delete

sis dulu pun ikut style mak ayah..tak pe lah,diorangkan excited jugak.

Reply
avatar
12/29/2011 10:05 AM delete

semoga dipermudahkan segala urusan jijah, :D

Reply
avatar
12/29/2011 11:48 AM delete

harap dapat yang sesuai..mane manepun ok jijah ^__^.Janji ada tempat.

Reply
avatar
cik.mila
AUTHOR
12/29/2011 12:23 PM delete

majlis kat umah mila xde pakai meja pun..juz pakai kerusi jek, nak ltk meja halaman rumah xdek, rumah betol2 tepi jalan..huk

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/29/2011 12:28 PM delete

@cik.mila aik mila..dah tu camner tetamu nak makan?? hehe

Reply
avatar
MZ
AUTHOR
12/29/2011 12:35 PM delete

anak2 kawin, mak bapak yang eksited gilerr. :P

Reply
avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
12/29/2011 1:13 PM delete

tahun depan afzal plak jijah..jgn beranak dulu :D

p/s :hahaha hemoh-hemoh :D sori cayang bnyak sangat blog.rambang mata..kahkahkah.tahun depan plak yek.sekali afzal bg 2 ranking dlm list.kahkahkah

Reply
avatar
kiz
AUTHOR
12/29/2011 1:17 PM delete

tak kisahlah mcm mana pun Jijah..yang penting majlis tu meriah..dan yang paling utama diberkati.

Reply
avatar
MiszMaryaNe
AUTHOR
12/29/2011 2:23 PM delete

wah, sonoknyerla,
bila jijah nak kawen yek? hehe..

Reply
avatar
Cik tikah
AUTHOR
12/29/2011 2:30 PM delete

semoga dpt pe yg jijah hrpkan. hehe :)

Reply
avatar
12/29/2011 2:58 PM delete

hehe ~
nk kawen dah yer??..
bakal pengantin..ptot berseri jer..
xpela, pemilihan tu kena buat betol2..sebab kiter pasti menginginkan yang terbaik kan..perkahwinan hanyer sekali seumur hidup..=)

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
12/29/2011 3:07 PM delete

jijah, kite pun xsuke meja bulat2 macam tu~ prefer lagi yg memanjang sebab meja memanjang ni mata tengok tak serabut sangat macam meja bulat. lagipun, meja bulat tu byk makan space~

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
12/29/2011 5:17 PM delete

mcm cik mila ckp tu, cunda penah attend majlis yg makan xde meja sbb tempat terhad kot, so, tetamu akan makan atas kerusi mcm tu jelah tnpa meja..

cunndaa ok je meja bulat or meja panjang..cuma meja panjang ruangkan lebih save sikit la kan..hehee

Reply
avatar
Jasman
AUTHOR
12/29/2011 6:17 PM delete

wah seronoknye...

Reply
avatar
Liya Laa
AUTHOR
12/29/2011 8:55 PM delete

Liya berangan nak yg transparent tu utk majlis sambut menantu. Nak buat malam :D

Reply
avatar
Cik SaL
AUTHOR
12/29/2011 10:02 PM delete

kite pn sm nk meja panjang jugak.vote 4 meja itu..mudah kn utk tetamu nnt

Reply
avatar
Cik SaL
AUTHOR
12/29/2011 10:02 PM delete

kite pn sm nk meja panjang jugak.vote 4 meja itu..mudah kn utk tetamu nnt

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/29/2011 10:27 PM delete

@afzalsukasuki yeahhh! tahun depan afzal menyusul..hehee

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/29/2011 10:28 PM delete

@MiszMaryaNe dah nikah da 11.12.11. resepsi 25.2.12 :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
12/29/2011 10:29 PM delete

@cunndaa 0oh yeker..hehe baru jijah tahu..xpenah tengok pon..hehehe

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
12/30/2011 10:33 AM delete

wahh hehe..slow talk baik2..:)

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
1/01/2012 5:58 PM delete

betul tuh,meja bulat memang tak sesuai sangat.sokong jijah.hahah

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/01/2012 6:43 PM delete

@MaYa MustWany tu la pasal. ruang makan agak terhad untuk tetamu makan!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!