Checklist Barang Keperluan Baby Ke Hospital

8:30:00 AM 40 Comments A+ a-


Sudah nak masuk 8bulan usia kandungan anakanda.. haruslah jijah siap sedia barang keperluan ke hospital. bila ada hal kecemasan senang beg sudah siap dalam kereta. kalau keluar jalan-jalan tak la risau sebab dah ada persiapan awal...hehehe

Beg simple dimple untuk letak segala barang keperluan anakanda nanti.. Jadi apa yang jijah bawa adalah:

Checklist barang keperluan BABY ke hospital



Baby diapers x5 [pakai pek sample punya huggies]
baju baby 3pasang
wet tissue x2pek
tuala mandi x1helai
mitten & booties x3set
barut x2
selimut with hooded
minyak yuyee [bebas unsur babi yer link]
napkin



Siap! siap simpan dalam kereta.. nanti nak naik flight bawa keluar balik untuk di bawa balik ke semenanjung.. kot incase terberanak dalam flight.. Nauzubillah.. mudah-mudahan di jauhkan... Amin...

untuk beg mamanya je belum siap packing lagi..hahaha tah bila nak siap pon tak tahu lah... ngeee~~


*update


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

40 insan comel komen

Write insan comel komen
nabila zaremi
AUTHOR
6/26/2013 8:59 AM delete

Salam kak jijah...saya penah dengar yang minyak yuyi tu ada guna lemak b*bi..saya dulu pakai sebulan je kat anak.bila dah ada yang tegur terus saya tukar ke minyak telon bebiku (boleh google)....yg nie ok,suam2 je..bau pon sedap berbanding minyak yuyi sebab minyak tu sejuk.sapu minyak yuyi kat baby,menggigil baby tau..hanya untuk perkongsian...

Reply
avatar
6/26/2013 9:03 AM delete

bgus2..harus get ready..

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
6/26/2013 9:15 AM delete

wah, dah siap dah beg ke hospital :)

Reply
avatar
mama ila
AUTHOR
6/26/2013 9:17 AM delete

beg mama nye bila lagi nak siap?? hehehe.. semoga semuanya dipermudahkan semasa bersalin nanti yer =)

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
6/26/2013 9:47 AM delete

pengalaman akak masa deliver ri2..barut xpakai pun sbb tali pusat blm luruhkan..sian baby. lps tue isikan dlm satu beg plastik sehelai baju, pampers, mitten booties,dan blanket utk dibawa ke labour room.

Reply
avatar
6/26/2013 10:02 AM delete

mamanya bawak kain je la yer... :P

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
6/26/2013 11:28 AM delete

Alhamdulillah. .. semuanya dah hampir siap... tak sabar rasanya

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
6/26/2013 11:56 AM delete

moga dipermudhkn urusn kak

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
6/26/2013 12:23 PM delete

Semoga kandungan akak sentiasa selamat (^_^)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
6/26/2013 12:50 PM delete

elok la jijah, dah leh pack barang baby n mak nye.. pastikan mencukupi.. barang mandian tak perlu bwk kan? barut? dah masuk kan?selimuttt... hospital mane jijah bersalin nnt?

take care jijah...

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
6/26/2013 2:29 PM delete

as-salam.jijah.
thnks jijah share ni. rasa mcm ciksu pon nak juga prepare. hihi
teruja tau tgk geng2 mummy blogger yg dah nak deliver ni.

jaga diri ye dik

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
6/26/2013 2:29 PM delete

seronoknya jijah.. sy baru ingat weekends ni nak g shopping barang baby lagi.. hehe

Reply
avatar
6/26/2013 3:02 PM delete

salam sayangku ...

awalnya mama jijah packing .. bulan 9 kan due .. bagus nye mama awak ni anakanda ..

nanti dah keluar jd anak yang baik ye sygg..

*terasa over erin komen hahaha*

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:21 PM delete

@nabila zaremi thanks info yunk! t jijah cari minyak telon tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:22 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI harus la yui..bila2 masa je ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:22 PM delete

@mama ila tah la kak.. satu hari satu barang pon xpenuh2 lagi..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:24 PM delete

@- AZIE - oh yeker.. ok2.. t jijah siapkan dlm plastik untuk bwa ke labour room..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:24 PM delete

@Eca Dwinky Asha kain batik jelah yer...huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:24 PM delete

@Sayangku Zie berdebar debar ni kak oi...heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:25 PM delete

@nabila azmi insyaAllah mudah2an... :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:27 PM delete

@eMMebarut sudah... tinggal mandian baby je lom masukkan lagi..

jijah bersalin kat hosp PD o hosp seremban..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:27 PM delete

@QasehnyaRania insyaAllah ada rezki ciksu nanti ciksu tahu nak buat..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 3:28 PM delete

@Shizan Syafik barang baby dah hampir siap.. tinggal nak packing sikit2 lagi jer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 4:01 PM delete

@erin moshimoshi tq aunty erin.. mane de over pon.. hee dah 8bulan dear..kena siap2 brg semua.. takut terberanak awal..huhuhu

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/26/2013 4:12 PM delete

alahaiii comelnya beg tu jijah...

Reply
avatar
6/26/2013 4:42 PM delete

waa bagus-bagus buat persiapan awal-awal nanti takder la kelam kabut kan...moga dimudahkan semuanyer yer...

Reply
avatar
6/26/2013 6:42 PM delete

jangan siapkan barang baby ja..barang mama pun harus siapkan..^_^

tak sabar la nak tengok baby k.jiejah..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 10:48 PM delete

@IntaNBerliaN memang beg diapers tu kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 10:49 PM delete

@imantizz_truper brg mama lagi banyak dr brg baby.. tu yg xkemas2 lagi tu..huhu

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/27/2013 10:32 AM delete

kak jijah balik PD bila? cepat2 kemas.. boleh recheck takut ada yg terlupa.. hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/27/2013 8:48 PM delete

@aisya minggu depan akak balik PD! yehaaaa!

Reply
avatar
nur anis
AUTHOR
8/20/2015 9:24 AM delete

wahh...dah ready semua barang baby...semoga dipermudahkan jijah..:)

Reply
avatar
saadiah muji
AUTHOR
8/20/2015 2:02 PM delete

Kulit kering? Ikuti tips menarik sini Kulit Kering dan Puncanya

Reply
avatar
8/20/2015 7:48 PM delete

entry masa hakimi dulu ni

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!