Rutin Harian Rumahtangga

8:00:00 AM 17 Comments A+ a-


Maaf korang,,,lately memang kurang berblog dan update entry!
almaklumlah lah sejak naik keje ni nak uruskan rumahtangga dengan adanya hakimi lagi..
agak mencabar juga la sebab handle sorang2.. encik suami pelaut memang jarang ada kat rumah -_-

hakimi ni seawal 5am dah kejutkan mama bangun.. dia sendiri jadi alarm. bangun main sorang-sorang..
mama mandi, jerang air panas, bagi susu dan tukar pampers hakimi..
jam 6am hantar hakimi ke rumah pengasuh/BS.. nasib BS duduk tingkat atas rumah jijah ni :)
terus gerak pergi keje... dari rumah Telipok nak ke Hospital Likas tu paling cepat 20minit kalau tak jem..
kalau suami ada 5.45am dah hantar hakimi then gerak hantar encik suami dulu ke kapal pastu terus gerak pergi hospital. kadang2 dah jem memang datang lewat pergi keje.. huhuhu

balik jam 3.30pm layan hakimi, mandikan, bagi susu sampai la jam 8pm.. jam 8pm hakimi golek-golek terus tidur.. bangun tiap 3 jam menyusu dan tukar pampers.. tidur!

bila hakimi tidur baru lah jijah dapat mandi dan masak n makan.. sebab hakimi pantang mama takde depan mata.. mula la keluarkan suara suprano dia tu.. hukhuk

kalau keje malam.. jam 8am mandikan hakimi.. main-main, jam 11am bagi minum susu kadang-kadang tertidur.. masa hakimi tidur ni la nak mandi, masak.. tapi hakimi tidur siang sekejap je.. banyak main :)
macam biasa jam 8pm hakimi dah tidur hantar dia kat rumah BS.. sampai la jam 8am.. see 12jam hakimi malam kat rumah pengasuh..

begitu la jadual hari hari.. penat memang penat! kadang-kadang tak mandi.. tak makan.. tapi demi anak gagahkan juga..


kan best kalau ada suami hari-hari di rumah.. boleh tolong2 jaga hakimi.. :( takpelah sabar je la.. ada hikmahnya nanti kan... in shaa Allah ^___^

moga jijah terus kuat besarkan hakimi sendirian.... Amin...



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

17 insan comel komen

Write insan comel komen
- AZIE -
AUTHOR
1/27/2014 8:43 AM delete

mcm ni lah rutin mummyg yg bekerja..sibuk kan..sbr jijah tau..jgn give up..kuatkan hati..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
1/27/2014 9:02 AM delete

navy ni pun cam askar jugak kan nanti depa pencen muda kan . ke tak ek??


oo jijah pun shift ek ... kesian kimi ...tp nk buat cam ne kan ...kerjaya ibu die nurse....

Reply
avatar
Rizziela
AUTHOR
1/27/2014 9:37 AM delete

Insyallah..lepas ni pasti ada yg terbaik

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
1/27/2014 9:39 AM delete

CikJijah...insyaAllah...kite army wives kn mmg kuat... :)

Reply
avatar
1/27/2014 12:00 PM delete

semakin menbcabar tapi takpe demi orang tersayang lupa dah soal penat tu..kena tambahkan bersabar dan kena kuatkan semangat.InshaAllah lepas ni ada yang termanis orang kata :)

Reply
avatar
1/27/2014 12:26 PM delete

yui yakin jijah tabah dan kuat..sbr ea dear

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
1/27/2014 2:00 PM delete

jijah.
makin comel la kimi. bulat matanya dah la ada lesung pipit. geram tau :-)

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
1/27/2014 3:11 PM delete

Wah, busynya sis.

Reply
avatar
1/27/2014 7:09 PM delete

Inshallah pasti ada hikmah.Sabar banyak2 .saya pon alami bnda yg sama :(

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
1/27/2014 7:20 PM delete

Pengorbanan seorg ibu kan...xpe.besar ganjarannya.insya Allah.moga Hakimi besar dgn sihat dan nnt blh tlg2x mama plak ye lpasni...

Reply
avatar
1/28/2014 9:45 AM delete

Assalamualaikum.
Orang sabah ke?. Bila terbaca ttg telipok n likas terus sy teringat masa bermastautin kat sabah. dulu selalu ke tamparuli n tuaran.

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
1/28/2014 12:38 PM delete

Biasa la jijah..dh ad baby memang x boleh rehat.dh ad 2 org anak nanti..lagi la double bz

Reply
avatar
SeputihSalju
AUTHOR
1/28/2014 3:09 PM delete

InsyaAllah jijah kuat hadapi semua nih.. :-)

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
1/29/2014 8:59 PM delete

InsyaAllah mudah2an ye jijah :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
1/29/2014 11:58 PM delete

dah ada anak biasalah jijah.. alhamdulillah jugak umah bs dekat je kan..

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
2/04/2014 9:21 AM delete

sabar ye jijah..sy yg anak sorg ni, tak kerja pun selalu bz bila bab anak..kdg tak hirau diri sndiri dah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/04/2014 10:17 AM delete

@shameel Iskandar bukan org sabah tapi keje kat sini..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!