Minyak Kelapa Dara (VCO)

9:00:00 AM 24 Comments A+ a-




Sejak mengandung lagi daku amalkan Minyak Kelapa Dara As syifa'. Minyak yang di ruqrahkan dengan 30 juzu' AlQuran serta ayat Syifa'. 



Antara Kebaikan MINYAK KELAPA DARA AS-SYIFA untuk ibu hamil ialah:


1. Sebagai minyak selusuh untuk mudah melahirkan anak.

2. Memberi nutrisi kepada ibu mengandung, ibu dan bayi menyusu.

3. Membantu proses bersalin menjadi mudah dan normal

4. Memberikan tenaga luar biasa kepada ibu mengandung.

5. Membantu merawat dan memulihkan strechmarks.

6. Mengurangkan mabuk hamil 'morning sickness'.

7. Memperbetulkan kedudukan bayi songsang.

8. Mengurangkan risiko-risiko seperti bayi pramatang , operation semasa bersalin.

9. Menjadikan kulit bayi anda bersih, gebu , sihat dan comel.

10. Sebagai minyak urutan perenium untuk mengurangkan koyakan ketika melahirkan anak.


Daku ambil jenis cecair kerana:

1. Lebih mudah di serap
2. Lebih banyak kandungan minyak
3. Boleh di sapu di perut dan perineal



Cara penggunaan:

Ambil 1 sudu besar pagi dan 1 sudu besar petang selepas makan.

Boleh beli online fb Minyak Kelapa Dara D'aura.


Alhamdulillah bila amalkan Vco ini HB di tahap normal, melawaskan pencernaan paling menarik dapat bersalin normal walaupun sebelum ni czer.. sampaikan doktor pakar O&G terkejut daku duduk dalam labour room 2jam je dah bersalin..padahal sebelum ni tak pernah bersalin normal jadi dia bajet bukaan lambat ibarat anak pertama. Dia siap cakap awak amalkan apa-apa ke cepat bersalin? Rahsianya minyak kelapa dara ni.. Alhamdulillah...


*minyak vco ni pun skip2 makan masa pregnant.. kalau regular makan mesti tak kena episotomi/gunting masa bersalin hari tu.. kikikiki *


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
3/04/2016 9:27 AM delete

tp yui ada baca yg amalkan vco time pregnen mmg mudah bersalin. inshaaALLAH dgn izin ALLAH.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
3/04/2016 9:42 AM delete

alhamdulillah
vco ni bgus kan.
ciksu pon amal vco juga. tp drpada tanamera.
10/8
msk labour room koi 915 pgi..
11:44 pagi bersalinkan Rania..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
3/04/2016 9:46 AM delete

jijah.
yg ni brapa rm? jijah beli kat mana. mcm nak try ni la nti..
kuat tak baunya. sebab yg vco tanamera ciksu suka. sedap bau die.. tak rasa pelik la nk telan tu.ekekeke..

nti inform kt kotak komen ciksu ye..

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
3/04/2016 9:56 AM delete

yes..

safiyya pon daku bagi makan vco..
alhamdullilah..
dah kurang kene selsema dan demam..

baru2 ni kene selsema pon daku tak bagi ubat klinik..just amalkan vco ni..
alhamdullilah....selsema baik dengan sendiri..

Reply
avatar
3/04/2016 3:34 PM delete

Hai kak jijah..pregnant minggu ke berapa sesuai makan VCO ni?

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
3/06/2016 1:36 PM delete

Oooo vco d'aura...memg yg nih akak nk beli...sbb byk testimoni akak baca sume bg feedback yg bgus..

Reply
avatar
3/06/2016 1:54 PM delete

betul.. tu sbb jijah tertarik dgn testimoninya

Reply
avatar
3/06/2016 1:55 PM delete

beli online kat fb ciksu.. tp rasa kelapa la..xsedap..kikiki

Reply
avatar
3/06/2016 1:56 PM delete

alhamdulillah banyak khasiatnya

Reply
avatar
3/06/2016 1:57 PM delete

awal2 pregnant pun boleh yunk..

Reply
avatar
3/06/2016 1:58 PM delete

ye kak..mmg semua feedback bagus2..tu jijah tertarik

Reply
avatar
3/07/2016 3:10 PM delete

baguskan minyak kelapa dara ni.

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
3/08/2016 2:57 AM delete

Waa.. Mcm kna try je klau prgnt 2nd nti. Hee

Reply
avatar
Nabila Syifa
AUTHOR
3/08/2016 3:21 PM delete

kawan kita pon ckp bagus voc ni

Reply
avatar
MAT NOR
AUTHOR
3/13/2016 5:29 PM delete

Wife saya pun baru start minum minyak kelapa dara bila kandungan 30 minggu. Harap-harap mudahlah bersalin normal untuk 1st baby kami.

Reply
avatar
3/15/2016 4:47 PM delete

Haa.. try dr awal2 preggy sya

Reply
avatar
3/15/2016 4:48 PM delete

Mmg bagus.. banyak testimoni berjaya

Reply
avatar
3/15/2016 4:48 PM delete

InshaaAllah mudah2an dpt bsalin normal

Reply
avatar
3/15/2016 4:48 PM delete

InshaaAllah mudah2an dpt bsalin normal

Reply
avatar
3/15/2016 4:48 PM delete

Mmg bagus.. banyak testimoni berjaya

Reply
avatar
3/15/2016 4:49 PM delete

Haa.. try dr awal2 preggy sya

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
4/07/2016 5:26 PM delete

start mggu ke berapa mula amik VOC ni?

Reply
avatar
4/09/2016 9:39 PM delete

Start awal2 preggy pun boleh da anis

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!